≫ 

Sukobi na ulicama Berlina: Policija u okršaju sa demonstrantima, prete upotrebom vodenih topova

Lokalne vlasti zabranile su ovog vikenda održavanje nekoliko različitih protesta, ali su se građani ipak okupili na ulicama gradova

  • 12
Nemačka Berlin protest

Foto: Tanjug/AP

Stotine ljudi okupilo se danas u Berlinu u znak protesta protiv mera koje je uvela nemačka vlada radi sprečavanja širenja korona virusa uprkos zabrani okupljanja, što je dovelo do hapšenja i sukoba sa policijom.

Lokalne vlasti zabranile su ovog vikenda održavanje nekoliko različitih protesta, uključujući i protest pokreta Kverdenker iz Štutgarta, na kome se očekivalo 22.500 posetilaca, javlja AP, a prenosi Tanjug

Demonstranti su se usprotivili zabrani i okupili u gradu.

Berlinska policijska uprava, u kojoj je bilo angažovano više od 2.000 policajaca, saopštila je da su, kako se povećavao broj ljudi, policajci koji su pokušavali da preusmere demonstrante ili rasture veće grupe, bili maltretirani i napadnuti.

- Pokušali su da probiju policijski kordon i izvuku naše kolege - dodaje Berlinska policijska uprava i navodi da je policija morala da primeni silu.

Više demonstranata je uhapšeno u naselju Šharlotenburg i kod parka Tirgarten, saopštila je policija.

Dok se masa kretala prema Brandenburškoj kapiji, policija je preko megafona upozorila da će upotrebiti vodene topove ako se demonstranti ne raziđu.

Nemačka je u maju ublažila mnoga ograničenja zbog korona virusa, dozvoljavajući ponovno otvaranje restorana i barova.

Ipak, mnoge aktivnosti, poput obedovanja u zatvorenom prostoru u restoranima ili boravka u hotelu, zahtevaju dokaz da je pojedinac ili potpuno vakcinisan, da se oporavio od virusa ili da može da pokaže dokaz da je nedavno dobio negativan test na korona virus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA