≫ 

Devojčica (9) silovana i ubijena, narod besan na ulicama već 4. dan: "Vratite mi moje dete"

Devojčica je u nedelju otišla po vodu i više se nije vratila

  • 2
Indija, koronavirus, policija, čovek, maska Foto: Tanjug/AP

Nekoliko stotina ljudi je četvrti dan zaredom izašlo na ulice Delhija, kako bi protestovalo zbog navodnog silovanja i ubistva devetogodišnje devojčice iz veoma siromašne porodice.

Malena je u nedelju otišla po vodu i više se nije vratila kući. Zabrinuta majka je nakon pola sata krenula da je traži, a sveštenik i trojica radnika, koji se sumnjiče za ubistvo deteta, uspeli su da je ubede da dozvoli kremaciju ćerke i da ne zove policiju.

Građani zahtevaju od vlasti kazne odgovorne za ovaj stravičan zločin. "Hoćemo pravdu", "Pravda za ćerke Indije", piše na transparentima. Protestu su danas prisustvovali i roditelji ubijene devojčice. Majka je neutešno plakala i vrištala, neprekidno dozivajući ćerku da se vrati.

Majku je o smrti devojčice obavestio lokalni sveštenik, koji je radi u krematorijumu u koji je malena krenula po vodu.

- Devojčica je ležala na klupi. Usne su joj bile plave, a na pojedinim delovima tela bili su vidljivi tragovi opekotina. Sveštenik i radnici u krematorijumu su tvrdili da je devojčica stradala od strujnog udara dok je uzimala vodu. Pokušali su da nagovore majku da kremira telo, govoreći joj da će nastati veliki problem ukoliko obavesti policiju - rekao je Ingit Pratap Sing, inspektor policije u Delhiju.

Telo devojčice je kremirano u prisustvu roditelja. Međutim, kada su se roditelji vratili kući i kada su njihove komšije saznale šta se dogodilo besni su izašli na ulice. Iste noći policija je uhapsila četvoricu muškaraca zbog sumnje da su umešani u smrt devojčice.

Protiv njih još nije podignuta optužnica, a policija istražuje da li je devojčica bila i silovana. Kako je telo kremirano, stručnjaci ne mogu da prikupe dokaze o seksualnom zlostavljanju.

- Forenzičari sada ispituju druge dokaze, poput telesnih tečnosti na njenoj odeći, kako bi se ustanovilo da li je devojčica silovana - rekao je Sing.

Vlasti se dva dana nisu oglašavale o ovom slučaju, a onda su sinoć saopštili da će se u sredu tokom dana sastati sa članovima stradale devojčice, kako bi videli šta može da se učini da se počinioci kazne.

Protesti zbog smrti devojčice počeli su u nedelju u kvartu gde je malena živela, da bi se potom proširili. Građani zahtevaju od vlasti da zaštite devojčice, koje su u Indiji neretko silovane i zlostavljane. Među demonstrantima ima i žena i dece.

- Moji rođaci žive u istom selu gde je i devojčica živela. Ovde vlada bezvlašće. Dete je silovano, a vlast spava. Tražimo najstrožiju kaznu za privedene, vlast treba da da primer - rekao je Anil Kumar (46) koji učestvuje u protestima.

Majka ubijene devojčice rekla je da sve što želi je pravda za njeno dete.

- Ona je bila divna ćerka - rekla je majka jedva u suzama novinarima.

Aktivisti i članovi opozicije na društvenim mrežama pokušavaju da ukažu na probleme i zlostavljanje koje žene iz siromašnih porodica i najnižih kasti proživljavaju u Indiji.

Prema zvaničnim podacima iz 2019. godine, u Indiji se dogodi silovanje na svakih 17 minuta. Stručnjaci kažu da je stvarna statistika mnogo gora, te da mnoge žrtve zbog sramote ne prijavljuju zločin.

Video: Ovo su pedofili koje je policija uspela da uhvati širom Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA