≫ 

Dramatični snimci iz Grčke: Gore kuće u gradu u blizini Atine, došlo i do eksplozije u fabrici

Izveštaji od petka ujutru ukazuju na to da je na desetine kuća izgorelo ili oštećeno, a procenjuje se da je požar do sada uništio površinu od najmanje 4.500 do 5.000 hektara

  • 1
Požar Afidnes Atina Grčka Printskrin: Facebook/ Protothema.gr

Posle neprospavane noći, drama se nastavila i danas u regionu Atike u Grčkoj, gde već danima besne požari. Vatra je zahvatila i kuće u gradiću Afidnes, a da tragedija bude još veća, došlo je i do eksplozije u jednoj fabrici.

Na dramatičnom snimku koji je objavila grčka Protothema, vidi se kako je požar zahvatio i kuće u malom gradu Afidnes, koji je oko 30 kilometara udaljen od Atine.

Dim je prekrio nebo, čuju se sirene, a vatrogasci na licu mesta pokušavaju da se izbore sa vatrenom stihijom.

Na snimcima se vidi kako je vatra zahvatila čitave kuće u kraju, ali za sada nije poznato da li ima povređenih.

Da tragedija bude još veća, u istom gradu došlo je i do eksplozije u fabrici za proizvodnju aluminijuma.

Vatrogasci ulažu nadljudske napore da obuzdaju vatru i spasu živote i imovinu ljudi.

Više od 10 naselja u regionu Varibobija, Agio Stefanosa, Kapandritija, Polidendrija je evakuisano, a stižu nova upozorenja građanima da napuštaju domove i u drugim naseljima jer se vatra približava.

Stanovnici u Votonasu i Maratonu takođe su dobili naređenje da krenu ka obali jutros u 5 sati, pošto je vatrogasna služba upozorila da se glavni požar podelio na više frontova, šireći se u različitim pravcima.

Brojna predgrađa su evakuisana dok požar bukti oko glavnog autoputa koji povezuje Atinu sa severnom Grčkom, a stotine vatrogasaca uz pomoć aviona za gašenje pokušava da spreči vatra dopre do obližnjeg grada Maratona.

Izveštaji od petka ujutru ukazuju na to da je na desetine kuća izgorelo ili oštećeno, a procenjuje se da je požar do sada uništio površinu od najmanje 4.500 do 5.000 hektara.

Video: Apokaliptični snimci požara iz omiljenog letovališta srpskih turista u Grčkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svasta

    6. avgust 2021 | 13:14

    Grcka je clan Nato i Evropske unije. Gde su sad da im se nadju u nevolji, do sad bi 100 aviona trebalo da ucestvuje u gasenju a ne 2-3.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA