≫ 

Dečak (8) u Pakistanu optužen za bogohuljenje: Preti mu smrtna kazna, izbili neredi

Optužbe za bogohuljenje u Pakistanu se shvataju veoma ozbiljno i zbog uvrede islama i božjeg izaslanika Muhameda dečaku može da bude izrečena i smrtna kazna

  • 2
Pakistan hram protesti Printskrin: Shair Gul Gopang

Policija u Pakistanu odredila je pritvor osmogodišnjem dečaku zbog optužbi za bogohuljenje.

Dečak je namlađa osoba ikada optužena za bogohuljenje u zemlji, optužen je da je prošlog meseca namerno mokrio na tepih u biblioteci jedne medrese u kojoj se čuvaju verske knjige, prenosi Gardijan.

Nakon što je priča o ovome proširena na društvenim mrežama, a dečak pušten iz policijskog pritvora uz kauciju prošle nedelje, usledio je napad muslimana na hindu hram i zajednicu u ovom izrazito konzervativnom istočnom delu Pakista, okrugu Rahim Iar Khan, u Pendžabu.

Optuženi dečak je sada pod policijskom zaštitom, a njegova porodica i rođaci su morali da napuste svoje domove, kao i mnogi lokalni hindusi, zbog nemira i napada koji su usledili.

Kako se navodi, na to područje su raspoređene trupe kako bi smirile sve dalje nemire.

Optužbe za bogohuljenje u Pakistanu se shvataju veoma ozbiljno i zbog uvrede islama i božjeg izaslanika Muhameda dečaku može da bude izrečena i smrtna kazna.

Gardijan je razgovarao sa članom dečakove porodice koji se krije i rekao da je on previše mali da bi razumeo šta je bogohuljenje i zašto je zadržan u pritvoru.

Optužbe koje su podignute protiv protiv dečaka šokirale su pojedine pravnike, koji kažu da je ovaj slučaj bez presedana.

Video: Roditelji zakopavaju decu u pesak jer veruju da će se tako izlečiti od raznih stanja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hana

    10. avgust 2021 | 08:01

    Gde su svi veliki borci za ljudska prava? Bliski istok im je jedino zanimljiv kada mogu Izrael da krive za nesto. Jadno ovo dete i njegova porodica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA