≫ 

Kreće istraga: Sumnja se da su požari u Grčkoj deo kriminalnog plana

Vrhovno tužilaštvo u Grčkoj naložilo je istragu povodom sumnje da su šumski požari, koji već danima besne zemljom, podmetnuti i deo plana organizovanog kriminala.

  • 3
Grčka požari Foto: Tanjug/AP

Vrhovno tužilaštvo u Grčkoj naložilo je istragu povodom sumnje da su šumski požari, koji već danima besne zemljom, podmetnuti i deo plana organizovanog kriminala.

Video: Grčka u plamenu: Požari divljaju u šumama Evije

Tužilac Vrhovnog suda Vasilis Plitoas je, navodeći da u Grčkoj bukti veliki broj požara neobično velikog obima i intenziteta, ukazao na sinhronizaciju događaja, što pokreće osnovane sumnje da je reč o namernoj organizovanoj kriminalnoj aktivnosti, a ne slučajnom incidentu nastalom iz nemara, objavili su grčki mediji.

Grčke vlasti počele su da procenjuju štetu uzrokovanu požarima, a premijer Kirjakos Micotakis predsedavaće sednicom na kojoj će tema biti mere pomoći za ljude koji su izgubili imanja u požarima.

I u Atini, gradski čelnici takođe su počeli da procenjuju štetu od požara koji je zahvatio severna predgrađa glavnog grada Grčke prošle nedelje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    9. avgust 2021 | 16:20

    Sve sto se desava je prethodno dobro isplanirano…nista nije slucajno, kada ce to ljudi napokon shvatiti?!?!?

  • Pera poskok

    9. avgust 2021 | 18:18

    Čuj, sumnja se?! Pa i vrapci znaju da je ovoliko požara smišljena akcija. Pitanje je samo zbog kakvih planova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA