≫ 

Grčko tužilaštvo traži istragu zbog sumnje u podmetanje požara

- Sinhronizovanost u izbijanju vatrene stihije izaziva razumnu sumnju da je reč o namernoj aktivnosti organizovanog kriminala na podmetanju požara, a ne samo o jednostavnoj, slučajnoj pojavi, o incidentima koji su izazvani nemarnim ponašanjem - napisao je tužilac

  • 2
Grčka, požar, satelit Foto: Tanjug/AP

U jeku sve brojnijih spekulacija, ali i sve više indicija o podmetanju požara, državni tužilac Grčke je naredio sprovođenje istrage kojom bi trebalo da se utvrdi da li je postojao organizovan plan za izazivanje vatrene stihije koja sada hara i uništava širom zemlje.

U tom smislu tužilac Vrhovnog suda Vasilios Pliotas uputio je zahtev najvišim sudskim instancama i policiji, prenosi portal Ekatimerini.

- Prevelik broj požara neobičnog intenziteta i razmera koji su se dogodili poslednjih dana načinio je neprocenjive štete po životnu sredinu, posebno šumska bogatstva Grčke, zgrade i druge objekte, poljoprivredna zemljišta, useve i turističku infrastrukturu, ugrožavajući čak živote naših bližnjih.

Sinhronizovanost u izbijanju vatrene stihije izaziva razumnu sumnju da je reč o namernoj aktivnosti organizovanog kriminala na podmetanju požara, a ne samo o jednostavnoj, slučajnoj pojavi, o incidentima koji su izazvani nemarnim ponašanjem - napisao je tužilac Vasilios Pliotas, a prenosi Tanjug.

Video: U utrobi pakla: Srpski vatrogasci na najopasnijem mestu požara koji proždire Eviju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deponija

    10. avgust 2021 | 23:34

    Sta je sa deponijom u Vinci evo upravo toliko smrdi u Kaludjerici sta se preduzima sta se ceks

  • Raša

    11. avgust 2021 | 01:35

    Kako li je tek u Turskoj?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA