≫ 

Fejsbuk uklonio kampanju antivaksera: Influenseri dobili novac da šire dezinformacije o vakcini

Kompanija Fejsbuk zatvorila je mrežu naloga iz Rusije povezanih sa marketinškom firmom koja je angažovala uticajne ljude da objavljuju sadržaje protiv vakcinacije

  • 1
Društvene mreže, Facebook, Instgaram, Twitter, Linkedin, Youtube, Pinterest Foto: Shutterstock

Kompanija Fejsbuk zatvorila je mrežu naloga iz Rusije povezanih sa marketinškom firmom koja je angažovala uticajne ljude da objavljuju sadržaje protiv vakcinacije.

Iz sedišta kompanije je saopšteno da je zbog kršenja politike Fejsbuka protiv stranog uplitanja zabranjeno korišćenje naloga povezanih sa Fekzom, podružnicom marketinške firme AdNov iz Velike Britanije koja je primarno poslovala iz Rusije, prenosi Rojters.

U saopštenju Facebook navodi da je firma AdNov koristila svoje platforme prvenstveno za uticaj na korisnike u Indiji, Latinskoj Americi i u manjoj meri u SAD.

Istražitelji kompanije "Facebook" nazvali su kampanju "perionicom za dezinformacije", jer su na forumima kao što su "Reddit", "Medium" i "Change.org" objavljivani sadržaji koji obmanjuju javnost i koristeći lažne naloge na platformama poput Fejsbuka i Instagrama plasirali svoje neistine.

Naime, poslednjih meseci pojavile su se na društvenim mrežama teorije zavere o korona virusu i vakcinama, a administracija predsednika Bajdena kritikovala je velike tehnološke kompanije poput Fejsbuka zbog toga što omogućavaju širenje laži o vakcinama i tako otežavaju borbu protiv pandemije.

Video: I posle su nam za sve krivi Bil Gejts i Vatikan: Ruskinja dobrovoljno tetoviraka QR kod vakcine

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki Luka

    11. avgust 2021 | 10:39

    Antivakseri su najgora sorta ljudi jer su odgovorni za smrt mnogih od korone sireci lazi da su vakcine stetne. Istina je da 9 od 10 tesko obolelih od korone su NEvakcinisani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA