≫ 

Otkriven identitet napadača iz Plimuta: Kačio bizarne snimke na mrežama, govorio da je Terminator

Dejvison se sumnjiči da je u četvrtak, u masovnoj pucnjavi ubio pet osoba, među kojima je i petogodišnja devojčica

  • 1
Plimut, pucnjava, Plymouth Foto: Tanjug/AP

Muškarac osumnjičen da je poluautomatskim oružjem ubio petoro ljudi u Plimutu, a onda digao ruku na sebe, identifikovan je kao Džejk Dejvison (23), inače radnik na kranskoj dizalici u pristaništu u Devonu, javljaju engleski mediji.

Dejvison je, kako javljaju mediji, bio bodibilder, koji je bio opsednut činjenicom da ne privlači žene.

Na svom YouTube kanalu objavljivao je snimke u kojima je govorio da je ružan, debeo, te da nije izgubio nevinost. Fantazirao je da je Terminator i opisivao svoju privrženost pokretu 'incel' koji se povezuje s masovnim mizoginijskim ubistvima u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Dejvison se sumnjiči da je u četvrtak, u masovnoj pucnjavi ubio pet osoba, među kojima je i petogodišnja devojčica. Veruje se da su devojčica i njena majka, koja je takođe stradala deo Dejvisonove porodice.

Policija je saopštila da ova pucnjava, koja se karakteriše kao najgora masovna pucnjava u Britaniji od 2010. godine, nije povezana sa terorizmom.

- Čula se vika, a zatim i pucnjava. Tri do četiri metka su prvo ispaljena. Tada je napadač razvalio vrata i nasumično počeo da puca. Bežao je iz kuće pucajući i nastavio da puca prema ljudima u parku koji su šetali pse. Nastavio je duž ulice i dalje ispaljujući metke. Čula sam kako je neko rekao da je upucao svog brata - rekla je za medije Šeron Tarner (57), koja živi u blizini.

Video: Žrtva preduhitrila pljačkaše pa zapucala: Razbežali se glavom bez obzira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA