SAD u strahu: Građanima izdato upozorenje na moguće napade na godišnjicu 11. septembra

Slično upozorenje izdato je u maju

  • 7
Teroristički napad 11. septembra u Njujorku Foto: WIkimedia/Flickr/Robert J. Fisch.

Ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD (DHS) upozorilo je da predstojeća 20. godišnjica napada 11. septembra, kao i pojedini verski praznici, mogu da podstaknu napade ekstremista.

DHS, međutim, nije naveo ništa o konkretnim pretnjama, ali je upozorio na povišen rizik od napada, a kao razlozi koji bi mogli da podstaknu napade navedeni su rasna i etnička mržnja i ograničenja uvedena zbog pandemije korona virusa, prenosi AP.

Ministarstvo je upozorenje uputilo javnosti, kao i lokalnim vlastima i saveznim državama, a ono je zasnovano na obaveštajnim podacima drugih nadležnih agencija.

Slično upozorenje izdato je u maju, a Ministarstvo ističe da domaći ekstremizam ostaje prioritetno pitanje za službe SAD.

DHS je ukazao i da je Al Kaida na Arapskom poluostrvu, posle četiri godine, ponovo izdala časopis Inspiracija, ocenjujući da je to očigledno urađeno uoči 20. godišnjice napada 11. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oduvek bilo

    14. avgust 2021 | 12:20

    Kako seješ tako žanješ.

  • Требиње Леотар

    14. avgust 2021 | 12:08

    🤣🙏 Опет сами себе нападају !! Авганистан исцрпели па траже нове жртве где могу своју ДЕМОНКРАТИЈУ да шире . Проваљени сте већ одавно амери и свакој сили долази крај то треба да знате .Видимо сада управо шта сте постигли у Авганистану након ваше помоћи

  • Gle

    14. avgust 2021 | 12:11

    Evo potresoh se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA