Trudna supruga Borisa Džonsona primila vakcinu: "Osećam se sjajno"

Apelovala je na druge trudnice da urade isto

  • 2
Keri Džonson Boris Džonson Foto: Tanjug/AP

Trudna supruga britanskog premijera Borisa Džonsona, Keri (33), rekla je danas da se "oseća sjajno" nakon što je primila drugu dozu vakcine protiv kovida i usput je apelovala na ostale žene u drugom stanju da se vakcinišu.

Ona je rekla da razume zabrinutost ljudi, ali da su dokazi "ohrabrujući", preneo je Bi-Bi-Si.

Gospođa Džonson je rekla da ne postoji povećani rizik od pobačaja, dodajući da je ranije "definitivno bila zabrinuta oko toga".

Kada je objavila da je trudna prošlog meseca, takođe je otkrila da je imala pobačaj ranije ove godine.

Njen komentar na Instagramu o primanju druge doze došao je nakon što je prethodno apelovala na trudne žene da se vakcinišu što pre.

Kada je počeo vakcinacioni program, prvobitni savet lekara je bio da trudnice izbegavaju vakcinaciju, jer su lekari bili izuzetno oprezni šta će preporučiti za period tokom trudnoće.

Kada je prikupljeno više podataka, savet se promenio i zdravstveni radnici sada ohrabruju trudnice da prime vakcinu, posebno što inficiranje korona virusom može biti opasno za buduće majke, navodi britanski javni servis.

Keri, koja se udala za Džonsona u maju, majka je jednogodišnjeg Vilfreda, a danas je na Instagramu poručila da se "oseća sjajno posle vakcine".

Ona je dodala da je blizu 200.000 trudnih žena u Velikoj Britaniji i SAD dobilo vakcine kompanija Fajzer/Biontek i Moderne.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA