≫ 

Tri sestre će izbeći zatvor zbog ubistva oca? Silovao ih godinama, novi dokaz ide u njihovu korist

One su oca izbole na smrt dok je spavao

  • 5
Sestre Khachaturyan Foto: Profimedia/East2West News

Tri sestre iz Rusije, koje tvrde da su oca izbole na smrt u samoodbrani jer ih je godinama seksualno zlostavljao, najverovatnije će izbeći zatvor. Najnoviji dokaz pokazao je da su pretrpele duboku traumu kao rezultat njegove nemilosrdne okrutnosti.

Psihijatrijska procena poboljšala je šanse da sestre ne budu osuđene zbog ubistva oca Mihaila Kačaturjana (57). Do zločina je došlo 2018. godine u stanu u Moskvi, dok je otac spavao.

Kristina i Angelina, koje su tada imale 19 i 18 godina, zajedno sa mlađom sestrom Marijom, koja je tada imala 17, priznale su da su ubile oca "tiranina" nakon što ih je godinama zlostavljao.

Rekle su da ih je silovao, ali su se sestre ipak suočile sa suđenjem zbog ubistva.

Mikhail Khachaturyan Foto: Profimedia/east2west news/East2West News

Međutim, nova procena koju je zahtevao sud, postaće ključni dokaz u predstojećem suđenju, a ona je pokazala da je njihov otac imao "posebne seksualne sklonosti" i zloupotrebljavao ih kao pedofil, prenosi Daily mail.

Kačaturjan je mučio ćerke i držao ih pod svojom kontrolom, kažu psihijatrijski stručnjaci u uvaženom ruskom Centru Serbski.

- Stručnjaci su otkrili da je od 2014. svaka devojka patila od sindroma zlostavljanja i posttraumatskog stresnog poremećaja. Svi ovi uslovi u njegovim ćerkama imaju direktnu uzročno-posledičnu vezu iz postupaka oca - rekla je advokatica Marija Davtian.

Ona je dodala da su ga nakon toga ćerke ubile dok je spavao.

- Bile su u nestabilnom psihološkom stanju i osećale su se beznadežno, plašeći se za svoje živote. Sve sestre su bile žrtve - rekla je ona.

Pravni sistem sa Marijom postupa odvojeno i, ako bude osuđena, suočiće se sa psihijatrijskom bolnicom, a ne zatvorom, nakon što je u trenutku kada joj je otac ubijen proglašena privremeno ludom.

Starije sestre će najverovatnije biti poslate na sud jer su delovale u samoodbrani.

Ovaj slučaj se u Rusiji prati sa velikom pažnjom, a mnogi misle kako pokazuje sve mane u vezi sa porodičnim nasiljem u zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strašno

    15. avgust 2021 | 10:32

    Žao mi je devojaka. Bile su žrtve oca, a sada javnosti 😔😔😔

  • Ja

    15. avgust 2021 | 10:08

    Ova prica pokazuje samo kako im je zeznut zakon o porodicnom nasilju. Moraju da menjaju nesto definitivno.

  • Lol

    15. avgust 2021 | 09:35

    Ko zna šta je tu istina. Možda su skovale zaveru da ga se otarase i nasledne ga, da im ne bi nametao pravila u životu. Najbolja odbrana je to što one iznose, a gde su dokazi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA