≫ 

Talibani upali u vilu generala Dostuma koji je pobegao: Objavili snimak, sve puca od luksuza

Njegova sudbina još nije poznata, ali se nagađa da je pobegao u Uzbekistan

  • 5
Abdul Rašid Dostum, vila, talibani Printskrin: Twitter

Talibani su danas upali u vilu avganistanskog političara i maršala Avganistanske nacionalne armije Abdula Rašida Dostuma, koji je bio potpredsednik Avganistana od 2014. do 2020. godine. Poznat je i kao lider Nacionalnog islamskog fronta Avganistana, odnosno avganistanske Uzbekistanske zajednice. Bio je kontroverzni savetnik za bezbednost Hamida Karzaija u okviru prelazne administracije Avganistana. Šurovao je i sa FSB i CIA.

Kako se vidi na snimku, koji je objavljen na Tviteru, vila je zaista impozantna i jasno je da je maršal nacionalne armije živeo u velikom luksuzu, koji pršti na sve strane.

Njegova sudbina nije poznata, ali jeste poznato da njegova snage beže u susedni Uzbekistan. Nagađa se da je i on uspeo da pobegne.

Podsećamo, danas se ceo 209. korpus nacionalne armije predao talibanima, a iz zatvora je pušteno nekoliko hiljada saboraca Al Kaide.

Izgled cele vile nije prikazan, ali je dovoljno videti i samo salon, pa da se stekne utisak kako je Dostum živeo. Kristalni lusteri, tepisi i pozlata na nameštaju prvo je što upada u oči kada pogledate objavljeni snimak.

Talibanski borci zauzeli su Mazar-i-Šarif, grad koji je bio poslednje uporište avganistanske vlade na severu zemlje, a snage bezbednosti su pobegle prema granici sa Uzbekistanom, izjavio je danas Afzal Hadid, predsednik pokrajinskog saveta Balk.

Vojnici su napustili opremu i krenuli su prema graničnom prelazu, rekao je on.

- Sve snage bezbednosti napustile su grad Mazar - rekao je on, iako se sporadični sukobi još uvek odvijaju u jednom području izvan centra grada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Уа политичари

    15. avgust 2021 | 10:29

    Талибани су зло. Али, ни ови пре њих нису били "цвећке". Издајници и слуге окупатора су живеле у луксузу а обичан народ у беди. Сада ће само променити господара. Ништа више се по обичан народ неће променити.

  • Žar

    15. avgust 2021 | 11:22

    Ako je ovaj neukus luksuz ja bih ipak ostao u svojoj udobnoj garsonjeri

  • Ja

    15. avgust 2021 | 17:54

    Eh da su nama ovde talibani da nas oslobode

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA