≫ 

Kureši: Pakistan će priznati talibansku vladu kad za to dođe vreme, problemi se ne rešavaju ratom

Ministar spoljnih poslova Pakistana Šah Mahmud Kureši poručio je da problemi u Avganistanu treba da se rešavaju dijalogom, a ne ratom i vojnim sredstvima

  • 2
Avganistan, talibani Foto: Tanjug/AP

Ministar spoljnih poslova Pakistana Šah Mahmud Kureši izjavio je danas da će ta zemlja priznati talibansku vlast u Avganistanu kada za to dođe vreme, u skladu sa međunarodnim konsenzusom, realnošsću na terenu i nacionalnim interesima Pakistana.

Kureši je izjavio da Pakistan želi dobre odnose s Avganistanom i da nema favorita kada je u pitanju vlast u toj susednoj zemlji, javila je Anadolija a prenosi Tanjug.

Podsetivši kako se situacija na terenu u Avganistanu munjevitom brzinom promenila, šef pakistanske diplomatije je kazao da će Pakistan u narednim danima o avganistanskoj krizi razgovarati sa Kinom, Iranom, Uzbekistanom, Turkmenistanom i Indijom.

On je dodao da pakistanska ambasada u Kabulu normalno funkcioniše i da će Pakistan i dalje pokušavati da smiri situaciju i smanji tenzije.

Video: Avganistan: NATO konvoj pogođen u Kabulu, četvoro mrtvih, devetnaestoro povređenih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA