Guglao najopasnije gradove i izabrao Kabul: Ostao zaglavljen u Avganistanu kada su ušli talibani

Student Majls Rutledž iz Birmingema obaveštavao je svoje pratioce na društvenim mrežama kakva je situacija u Kabulu, nakon što je, kako kaže, stavljen pod zaštitu UN -a zbog opasnosti od talibana koji su zauzeli grad

  • 1
Miles Routledge Britanac student Avganistan Kabul Foto: Facebook/Miles Le-vesconte Routledge

Britanski student, koji tvrdi da je "zaglavio" u Kabulu nakon što je rezervisao godišnji odmor guglajući „najopasnije gradove za posetu“, kaže da je evakuisan.

Student Univerziteta Lafboro kažu da voli da istražuje "najgora mesta na svetu". Tako je pre dve godine posetio Černobilj. Međutim, 21-godišnjak je imao utisak da pobunjenici neće uskoro zauzeti Kabul kada je rezervisao svoj poslednji odmor, koji je opisao kao "jeftin".

On je na društvenim mrežama dokumentovao ono što mu se dešavalo.

- Evakuisani smo u 4 sata (sada je 2 sata ujutru) sa oko 100 drugih civila. Nisam mogao da se javim zato što su automobili odašiljali signal koji mi je blokirao povezivanje airpod-a pa mislim da je blokirao i sve mrežne podatke. Talibani su nas pustili da prođemo kroz aerodrom i sreli smo mnogo njih. To je potrajalo, ali svi su se smejali i mahali. Neki su čak i pravili selfije sa njima. Spavao sam na zemljanom putu i ​​budio se kada su prolazili automobili - rekao je student.

Ranije tokom nedelje, tvrdio je da je stigao u zemlju i delio fotografije i nasmejane selfije sa pijaca, na kojima se vidi i lokalna hrana. Stekao je još pratilaca dok je tokom vikenda opisivao scene sa svojih putovanja na video streaming platformi Tvič i na 4chan-u.

Miles Routledge Britanac student Avganistan Kabul Foto: Facebook/Miles Le-vesconte Routledge

Međutim, kako se situacija pogoršala, rekao je da je bio primoran da obuče burku kako bi pobegao na međunarodni aerodrom u Kabulu, da potraži pomoć, jer se situacija u glavnom gradu pogoršala. Tvrdio je da su se u blizini aerodroma suočili sa pobunjenicima koji su ga pitali odakle je.

Rekao im je da je iz Velsa, a ne da je Britanac u nadi da neće shvatiti da je to u Velikoj Britaniji, pa su ga pustili.

Majls je emitovao prenos uživo nakon što je došao do, kako je rekao, sigurne kuće, odgovarajući na pitanja pratilaca o svom putovanju kroz nemire.

Izgleda da je stigao u zemlju prošle nedelje.

Neki su sumnjali da govori istinu, pa su naterali studenta fizike da snimi avganistansku utičnicu za vreme svog strima, a kasnije su tražili i fotografije dokumenata na kojima se vidi datum putovanja.

- Miles je želeo da uradi "nešto čudno tokom leta, kako bi se pokazao". On je definitivno u Avganistanu - 100 posto. On je zaista tamo. Ljudi bi mislili da je to prevara, ali istina je. Govorili su mu da je lud ako ode tamo sada, ali mislim da ga je to samo podstaklo. On je šaljivdžija - samo je hteo da uradi nešto čudno tokom leta da se pokaže - rekao je njegov prijatelj sa Univerziteta Lafboro, u razgovoru za The Sun.

Video: Bizarni snimak razigranih talibana: Voze autiće i jašu konjiće u luna parku

(Telegraf.rs/Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA