≫ 

Nemački mediji "rastrgli" Putina kad je ovo uradio Merkelovoj pre 3 godine: Danas je ponovio isto

Dvoje lidera sastali su se u Moskvi, što je verovatno njihov poslednji susret dok nemačkoj kancelarki ne istekne mandat

  • 27
Angela Merkel Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel sastali su se danas u Moskvi, a pre sastanka ruski lider je svojoj gošći poklonio buket cveća. Kada je ovo isto uradio tokom njihovog susreta pre tri godine, nemački mediji su ga napali i rekli da je uvredio liderku.

Sudeći prema fotografijama koje dolaze iz Moskve, Merkelova je sa osmehom primila buket ruža od Putina, čime je Rus pokazao koliki je kavaljer.

Ovo nije prvi put da je Putin poklonio cveće Merkelovoj - to je uradio i prilikom njene posete Rusiji u maju 2018. godine. Međutim, tada su ga nemački mediji, pogotovo Bild, bukvalno "razapeli".

Naime, do sastanka je došlo u Sočiju, a Putin je tada Merkelovu dočekao ispred rezidencije sa buketom belih i roze ruža.

Vladimir Putin, Angela Merkel Foto: Tanjug / AP

Bukvalno isti poklonio joj je i danas u Moskvi.

Međutim, iako nemačka strana prilikom susreta pre tri godine nije izrazila nezadovoljstvo ni u tom trenutku ni nakon razgovora, nemački Bild objavio je članak u kojem je tvrdio da je cveće uvreda dostojanstva kancelarke.

Nemački medij je tada u članku istakao da je "Putin poklonivši cveće Merkelovoj, pokušao da naglasi njenu ženstvenost, stavljajući tako fokus na svoju superiornost".

"To je naš protokol"

Šef protokola ruskog predsednika Vladimir Ševčenko objasnio je tada da je cveće koje je Putin dao Merkelovoj kao poklon deo tradicije ruskog predsedničkog protokola, prenela je agencija Tass.

Ševčenko, koji je jedan od osnivača modernog ruskog predsedničkog protokola, negirao je da je ovim postupkom Putin uvredio nemačku kancelarku.

- To je deo našeg protokola. Ako se nekima to ne sviđa, trebalo da razmisle o davanju svojih poklona - rekao je tada Šečvenko.

Podsetio je su Putin i Merkelova stari poznanici i da su imali dobar lični odnos.

- Oni dele prijateljske odnose koji sežu u prošlost. To je činjenica. Ali da je u posetu stigla druga dama koja je na položaju šefa države, ali nije tako dobro upoznata sa Putinom ili ima formalniji odnos sa njim, ona bi u svakom slučaju bila dočekana sa cvećem - istakao je tada.

Video: Merkelovoj zazvonio telefon usred razgovora sa Putinom: Pogledajte šta je kancelarka uradila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sreja

    20. avgust 2021 | 16:55

    Zna Putin kako treba. Ziveo Putin! A zna i Orban kako treba zastititi svoju zemlju od islamizacije. Ziveo Viktor Orban!

  • zac

    20. avgust 2021 | 16:49

    Pa zasto nisu rastrgli i Merkelovu, zvoni joj telefon na tako zvanicnom susretu,vazno je uvek napadati drugoga.

  • Bhm

    20. avgust 2021 | 16:49

    Bedasti nemci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA