Samoubilački bombaški napad u Pakistanu: Meta vozilo sa kineskim državljanima, poginula deca

Bombu je nosio dečak koji je eksplodirao na oko 15-20 metara od kolone vozila

  • 3
Bombaš samoubica, bomba, eksploziv

Foto-ilustracija: Shutterstock

U samoubilačkom bombaškom napadu na vozilo sa kineskim državljanima u jugozapadnom Pakistanu poginulo je danas dvoje dece, a troje je ranjeno, saopštila je policija.

Samoubilački napad dogodio se na ulici, u luci Gvadar u jugozapadnoj provinciji Beludžistan, gde deluju separatistički militanti, a Oslobodilačka armija Beludžistana (BLA) preuzela je odgovoronost za napad na konvoj kineskih inženjera, prenosi Rojters.

Dvoje dece je poginulo, a troje povređeno u napadu, u kome su kineski državljani koji su bili meta, pretrpeli lakše povrede potvrdile su vlasti Beludžinstana.

Pakistansko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je jedan dečak istrčao iz obližnjeg ribarskog naselja i eksplodirao na oko 15-20 metara od kolone u kojoj su bila četiri vozila sa kineskim državljanima u pratnji vojske i policije.

Kina je uključena u razvoj luke Gvadar kao deo kinesko-pakistanskog ekonomskog koridora vrednog 60 milijardi dolara, koji je i sam deo kineskog projekta "Pojas i put".

U julu je u napadu na autobus u severozapadnoj provinciji Kajber Pahtunkva poginulo 13 ljudi, uključujući i devet kineskih radnika i dva pakistanska vojnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    20. avgust 2021 | 22:47

    Tamo gde se deca koriste kao topovsko meso tu nema srece ,ni junastva ni casti

  • M48

    20. avgust 2021 | 23:11

    Pakistan i Avganistan su najmilitantnije države na svetu i tu mira niti je kad bilo niti će biti. Pogotovu Avganistan zbog etničkog sastava stanovništva. Pitanje je vremena kada će među talibanima doći do raskola i eto novog rata. Ako ne pre onda odmah po sastavu vlade. Živi bili pa videli.

  • tako mi alaha

    20. avgust 2021 | 23:11

    sad ga cekaju 72 dve cure nevine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA