Munjevita akcija: Snimljeno hapšenje špijuna, hteo da pokrade podatke o najnovijem Putinovom oružju

Prema navodima FSB-a, uhapšeni je po instrukcijama ukrajinske obaveštajne službe tražio u ruskim odbrambenim preduzećima osobe koje su bile upućeni u državne tajne

  • 1

U Tuli je uhapšen ukrajinski državljanin zbog prikupljanja tajnih podataka o najnovijim vrstama naoružanja po uputstvu ukrajinske obaveštajne službe, saopštila je danas ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

- Federalna služba bezbednosti uhapsila je ukrajinskog državljanina u Tuli zbog prikupljanja podataka koji predstavljaju državnu tajnu u vezi sa najnovijim naoružanjem i tajnom tehničkom dokumentacijom za njih - saopštila je pres služba FSB-a, a prenosi TASS.

Prema navodima FSB-a, uhapšeni je po instrukcijama ukrajinske obaveštajne službe tražio u ruskim odbrambenim preduzećima osobe koje su bile upućeni u državne tajne.

- Njegov cilj je bilo vrbovanje državljana Rusije i dobijanje od njih zakonom zaštićenih informacija o perspektivnim dostignućima u oblasti lakog naoružanja - dodaje se u saopštenju FSB-a.

Protiv uhapšenog ukrajinskog državljanina pokrenut je krivični postupak, a za to krivično delo je kazna zatvora od 10 do 20 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA