≫ 

Bajden zapretio odgovornima za napad u Kabulu: "Uhvatićemo vas i naterati da platite"

Najmanje 15 pripadnika američke službe povređeno je u napadu

  • 28
Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džozef Bajden upozorio je odgovorne za napad na aerodrom u Kabulu u Avganistanu u kojem je danas poginulo najmanje 60 osoba, od kojih je 12 pripadnika američke vojske.

- Onima koji su izvršili ovaj napad, kao i svima koji žele da Americi nanesu zlo, znajte da nećemo oprostiti. Nećemo zaboraviti. Uhvatićemo vas i terati da platite. Braniću naše interese - rekao je Bajden u Beloj kući.

Najmanje 15 dodatnih pripadnika američke službe povređeno je, a zvaničnik avganistanskog Ministarstva za javno zdravlje rekao je da je u napadu poginulo više od 60 Avganistanaca, a 140 ranjeno, prenosi američka televizija CNN.

Bajden je rekao da su američki vojnici koji su danas stradali u eksplozijama kod aerodroma u Kabulu bili heroji i da su bili angažovani u opasnoj misiji spasavanja drugih života.

Bajden je rekao i da ne smatra da je bilo pogrešno što su se SAD oslonile na pomoć talibana u evakuaciji američkog osoblja iz Avganistana.

Istakao je i da je u interesu talibana da američke snage napuste Avganistan na vreme i kako je planirano.

Bajden je rekao da će SAD pokušati da nastave da evakuišu Avganistance koji su pomagali SAD i da ostaje pri svojoj odluci da povuče trupe iz Avganistana.

Predsednik SAD je, međutim, rekao i da će u Avganistan poslati i dodatne vojne snage ukoliko to bude potrebno.

On je naveo i da je američka vojska povremeno davala talibanima informacije o grupama ljudi koje pokušava da evakuiše.

Američki zvaničnici veruju da je grupa ISIS-K verovatno stajala iza današnjeg napada, ali i dalje rade na potvrđivanju svoje umešanosti, rekao je visoki američki zvaničnik i drugi izvor upoznat sa prvim procenama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA