≫ 

Britanac se vratio u Kabul po porodicu, sa ženom i dve ćerke poginuo u napadu ISIS-a

Dvoje od četvoro dece nastradalo sa roditeljima

  • 2
Mohammad Niazi Foto: Facebook

Jedan od Britanaca avganistanskog porekla Mohamed Niazi poginuo je sa svojom suprugom i dvoje dece u bombaškom napadu u Kabulu, gde je otišao da spasi porodicu.

Reč je o 29-godišnjem taksi vozaču koji je u četvrtak otputovao u Kabul kako bi porodicu doveo na bezbedno - u Veliku Britaniju. Tada su njegova žena i dve ćerke, obe mlađe od deset godina, poginule u napadu bombaša samoubice. Još dvoje njihove dece, dvogodišnji sin i treća ćerka, poslati su u bolnicu sa povredama.

Mohamedova supruga bila je u procesu dobijanja vize. Njegov prijatelj Imran, rekao je kako je poginuli Mohamed bio očajan zbog nesreće koja je zadesila porodicu. Verovao je, kaže prijatelj, da je srećnik što je dobio kartu za let.

- Bio je uzbuđen što odlazi po porodicu - kaže Imran: - Istovremeno bio je očajan. Treba biti toliko očajan da putuješ u Azerbejdžan, odatle u Kabul... Možete da zamislite koliko je bio očajan.

Imran kaže i kako mu je prijatelj rekao da će mu telefonirati čim stigne u Avganistan, ali da se to nije desilo.

- Ovako da se završi... To je za ne poverovati - rekao je.

Delio je dom sa Mohamedom. Odvezao ga na aerodrom odakle će uhvatiti poslednji let.

- Srce mi je slomljeno, nema reči koje bi to mogle opisati. Auto mu je parkiran ispred mojih vrata. Njegova spavaća soba se nalazi u suprotnom uglu od dnevnog boravka. Sve me podseća na njega, ne znam kako ću preboleti.

Radio je po 16, 17 sati devno kao taksista da bi njegova porodica imala bolji život. Bio je srećan kad god bi mogao da im priušti novu odeću ili igračku. Sve je bilo za njegovu decu.

Znali smo se 14 godina. Bio mi je pre brat nego prijatelj - govorio je Imran sa bolom, piše Sky news.

Imranova porodica, takođe iz Avganistana, uspela je da izbegne. Ono što je trebalo da budu najsrećniji dani njegovog života, sada su najtužniji.

- Nemam vere da će mi se život promeniti - objasnio je: - Videću decu kada izađu iz karantina, ali moj brat nije više sa mnom.

U napadu bombaša samoubice koji je izvela Islamska država, ubijeno je između 79 i 169 Avganistanaca, 13 američkih vojnika i dvoje Britanaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    29. avgust 2021 | 10:02

    Tuga do neba i nazad,a bombas samoubica zbog ovog sto je uradio ide u raj sa 70 devica da mu Alah podari vecnu slavu??? Kompliment bi bio da kazem da mi se ovako nesto gadi!!!

  • PRC

    29. avgust 2021 | 10:02

    Kolateralna šteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA