≫ 

Devojčicu (9) silovala i ubila 4 muškaraca: Među uhapšenima i sveštenik, ubedio majku da je kremira

Sveštenik i trojica radnika krematorijuma ubedili su majku da kremira telo, tvrdeći da bi uključivanje policije bilo mučenje

  • 2
Zlostavljanje dece, maltretiranje, silovanje, tužna devojčica Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Četvorica muškaraca, uključujući i hinduističkog sveštenika, optužena su za silovanje i ubistvo devetogodišnje devojčice u prestonici Indije, Nju Delhiju, objavila je policija za vikend.

Muškarci, koji su uhapšeni 2. avgusta, zvanično su optuženi za silovanje, ubistvo i uništenje dokaza, između ostalih zločina, saoopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ukoliko budu proglašeni krivima, suočavaju se sa smrtnom kaznom.

- Devojčica je pripadala indijskoj Dalit zajednici, koja je najugnjetavanija u hijerarhiji zasnovanoj na hinduističkoj kasti - rekao je za CNN policajac Ingit Pratap Sejn.

Žrtva je navodno grupno silovana i ubijena 11. avgusta u jugoistočnom delu indijske prestonice, nakon što je otišla po vodu iz krematorijuma.

Sveštenik iz krematorijuma pozvao je majku devojčice i pokazao joj telo njenog deteta. Prema rečima policajca, sveštenik je rekao neutešnoj ženi da je njenu ćerku udarila struja.

Sveštenik i trojica radnika krematorijuma ubedili su majku da kremira telo, tvrdeći da bi uključivanje policije bilo mučenje.

- Telo devojčice je kremirano, uz prisustvo njenih roditelja - dodao je Sejn.

Međutim, incident je izazvao bes u selu žrtve, gde se oko 200 meštana okupilo iste noći, zahtevajući pravdu. Policija je nakon toga uhapsila četvoricu muškaraca optuženih za njeno ubistvo.

Danima se protestovalo u Nju Delhiju, dok se stotine ljudi okupilo i u selu devojčice, zahtevajući odgovornost za njenu smrt.

Video: Beba upala u kantu s vodom na glavu i davila se: Devojčica u poslednjem trenu je izvukla i spasila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    30. avgust 2021 | 16:11

    Kakva jeziva zemlja...

  • Гаргамел

    30. avgust 2021 | 16:55

    У крематоријум сву четворицу али живе спалити а њихову пепео јавно истрести у канализацију

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA