≫ 

Mladić koga su pljačkaši koristili kao živi štit: Ne boje se nikog, pretili su mi metkom u glavu

On je napadače opisao kao veoma agresivne i neustrašive momke

  • 0
Brazil pljačkaši taoci kola automobil krov vezani Printskrin: Twitter/Yuri Macri

Pljačkaši banke u brazilskom gradu Arakatubi koristili su ljudski štit, kako bi u uspeli da pobegnu od policije. Mladić, koji je više od dva sata ležao privezan za krov automobila, ispričao je medijima svoje traumatično iskustvo.

- Rekli su mi da ukoliko ne pristanem da me vežu, da će mi odmah pucati u glavu - ispričao je mladić koji je želeo da ostane anoniman.

Lopovi su za bekstvo iskoristili najmanje 11 osoba koje su vezivali za automobile, kako policija ne bi mogla da puca na njih.

- U tim trenucima samo sam razmišljao o tome kako ću sigurno da umrem - rekao je mladić.

Njega je naoružani čovek presreo na ulici dok je vozio motor. On kaže da iako je čuo pucnjeve po gradu, nije mogao da pretpostavi da će za nekoliko trenutaka on biti deo ove priče, koja veoma podseća na filmsku.

- Pomislio sam da je u pitanju vatromet. Odjednom me je zaustavio maskirani muškarac i naterao me je da siđem sa motora. Prvo sam pomislio da je policajac, koji kontroliše saobraćaj. Ubrzo mi je sve bilo jasno - ispričao je mladić za CNN.

On je napadače opisao kao veoma agresivne i neustrašive momke.

- Nikoga se nisu bojali. Ako primete da neko gleda kroz prozor, nisu se libili da zapucaju na njega. Hteli su svima da pokažu da nije u pitanju nikakva igra - kaže on.

Mladić je medijima detaljno opisao kako su izgledala dva sata, koja će, kako kaže, pamtiti do kraja života.

- Naredili su mi da se popnem na krov, a onda su me vezali. Rekli su mi da ako pokušam da se odvežem i padnem sa krova, da će zaustaviti auto i pucati mi odmah u glavu. Nikada se u životu nisam tako uplašio - ispričao je on medijima.

Majka drugog mladića koji je takođe iskorišćen kao živi štit, rekla je da je prava sreća što je njen sin ostao živ.

- Rekli su mu da se popne na haubu, a onda su ga vezali. Umalo nije pao i poginuo zbog brze vožnje - kaže majka mladića.

Ona je rekla da su ga pljačkaši odveli u zabačeni deo grada i ostavili tamo, pa je sam po visokim temperaturama morao dugo da pešači nekoliko stai kako bi stigao do grada.

Podsetimo, pre četiri dana banda teško naoružanih ljudi napala tri banke u centru Arakatuba. Nakon izvršene pljačke, banda je uzela taoce i opkolila lokalnu stanicu vojne policije.

Pripadnici bande su, pored svega toga, blokirali i ključne pristupne puteve ka gradu, paljenjem automobila, prenose lokalni mediji.

Najmanje tri osobe su poginule, uključujući dva taoca i jednog razbojnika, javili su brazilski mediji, a dve osobe su uhapšene.

Pljačke velikih banaka u kojima učestvuje veliki broj razbojnika, poslednjih godina su sve učestalije, a taoce često koriste kao živi štit.

Video: Da li je ovo najlaganija pljačka ikada: Ušao, uzeo pare i izašao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA