≫ 

Strahuje se od masovnih otmica dece u Nigeriji: Od decembra odvedeno više od 1.100 učenika

Poslednji incident desio se u srednjoj školi u gradu Kaja

  • 1
Nigerija, otete devojčice Foto: Ilustracija/Tanjug/AP

Strahuje se da je velika grupa dece oteta iz škole u severozapadnoj saveznoj nigerijskoj državi Zamfara, u poslednjoj u nizu masovnih otmica u regiji, saopštili su lokalni meštani i član osoblja škole.

Više od 1.100 učenika oteto je iz škola ili koledža širom severozapadne Nigerije od decembra 2020. godine. Masovne otmice, taktika islamističkih pobunjenika na severoistoku iz prethodnih godina, nedavno su izvedene na severozapadu. Naoružane bande traže otkupninu, prenosi FENA.

Poslednji incident desio se u srednjoj školi u gradu Kaja, saopštilo je nekoliko lokalnih meštana Rojtersu. Kaja se nalazi u ruralnoj regiji Zamfara, koja je jedna od najteže pogođenih država.

Direktor škole, kontaktiran putem telefona, potvrdio je da se napad desio i kazao je da broj otete dece još nije poznat jer je prebrojavanje u toku. Kazao je da je više od 500 dece upisano u školu.

Zamfara je jedna od četiri savezne države na severozapadu Nigerije koje su poduzele mere u pokušaju da suzbiju trenutnu sigurnosnu krizu. One su zabranile prodaju goriva u kanisterima i transport šumskih stabala kamionima, u nadi da će prekinuti mobilnost kriminalnih bandi koje se kreću motociklima i logoruju u šumama.

Video: Leševe skupljaju po ulicama! Obračun policije i islamista u Nigeriji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA