≫ 

Šestorica Palestinaca pobegla iz izraelskog zatvora: Iskopali tunel, policija traga za njima

Izraelski mediji prenose da je reč o pripadnicima militantnih grupa

  • 0
Zatvor, ograda, žica, bekstvo iz zatvora Foto-ilustracija: Shutterstock

Šest Palestinaca pobeglo je iz zatvora u Izraelu sa veoma jakim merama obezbeđenja, a izraelski mediji prenose da je reč o pripadnicima militantnih grupa.

U izveštajima se navodi da je pet zatvorenika iz pokreta "Islamski džihad", a jedan je bivši komandir naoružane grupe povezane sa strankom Fatah. Prema izveštajima, njih šestorica su bili u istoj ćeliji i iskopali su tunel u zatvoru "Gilboa", na severu Izraela.

- Noćas smo primili brojne prijave o sumnjivim ljudima na poljoprivrednim poljima i od zatvorske službe, koja je brzo utvrdila da zatvorenici nisu u svojoj ćeliji i da su šestorica pobegla - izjavio je policijski porparol Eli Levi.

Snage sigurnosti tragaju za muškarcima i veruju da bi oni mogli da pokušaju da stignu do obližnje Zapadne obale, gde Palestinska uprava ima ograničenu samoupravu, ili do granice Jordana, dodao je portparol.

Izraelski mediji prenose da je jedan od zatvorenika koji su pobegli Zakarija Zubeidi, bivši komandant "Mučeničke brigade Al Aksa" u zapadnom gradu Dženin. Ova grupa je vršila smrtonosne napade na Izraelce tokom palestinskog ustanka od 2000. do 2005. godine.

Video: Džihadisti pokazali deo mreže tajnih tunela ispod Svete zemlje: Odavde se seje smrt po Izraelu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA