≫ 

Talibani otkrili sastav vlade: Evo ko će voditi Avganistan, među ministrima i lica sa poternice

Ministar policije biće čovek sa poternice FBI

  • 12
Avganistan talibani Foto: Tanjug/AP

Talibani su saopštili sastav nove Vlade Avganistana. Predsednik Vlade biće jedan od osnivača talibana, a ministar unutrašnih poslova biće čovek sa poternice za kojim traga FBI.

Vladu će predvoditi Mula Mohamed Hasan Akund, a zamenik će biti Mula Abdul Gani Baradar, rekao je portparol talibana.

- Znamo da je naš narod čekao na novu vladu - rekao je portparol Zabihula Mudžahid.

Podsetimo, talibani su preuzeli kontrolu nad gotovo svim gradovima u Avganistanu pre tri sedmice, a nova vlada trebalo bi uskoro da bude formirana.

Kako je saopšteno, ministar odbrane biće Mula Jakub, a Mula Abdul Salam Hanafi drugi potpredsednik vlade.

Sarahudin Hakani, koji će se naći na poziciji ministra policije, vođa je militantne grupe koja je poznata kao mreža Hakani.

Za razliku od širih talibana, mrežu Hakani, SAD su označile kao  stranu terorističku organizaciju.

Ostala imenovanja uključuju Mula Iakuba za vršioca dužnosti ministra odbrane, Amira Khana Mutakija za vršioca dužnosti ministra inostranih poslova i Mula Abdula Salama Hanafija kao drugog zamenika.

Iakub je sin osnivača talibana i pokojnog vrhovnog vođe Mulaha Omara. Baradar je prethodno bio šef političke kancelarije talibana, a nadgledao je potpisivanje američkog sporazuma o povlačenju prošle godine.

Upitan zašto u vladi nema žena, Ahmadulah Vasik je rekao da pun sastav vlade nije još uvek ustanovljen.

Video: Talibani uz pucnjavu slavili u Kabulu: Najmanje 17 poginulih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruslan

    7. septembar 2021 | 17:51

    Za vecinu odgovornih pojedinaca Amerika je glavni krivac za sva zla u svetu i sto uopste FBI ima neke na svojim poternicama. Dakle, sve te teroristicke orgamizacije su direktni ili inerektni proizvodi americke vlade. Ko su oni da uopste okarakterisu nekoga kao teroristu, iako oni sami predstavljaju najvecu teroristicku organizaciju na svetu. Da li je americka administracija sa svojim satelitima bila odgovorna pred svetom i sudom za sledeca zlodela: 1. Genocid nad Americkim Indijancima i robovima iz Afike. 2. Napad na Sovjetsku Rusiju za vreme Gradjanskog rata od 1918-1922, kada su im za tu uslugu carski belogardejci obecali Krim i Kavkaz (Staljin prvi put spasava Rusiju). 3. Americka finansijska pomoc kako bi Nemacka napala SSSR (Staljin pobedjuje i zatim stvara Kinu). 4. Bacanje dve atomske bombe na Hirosimu i Nagasaki. 5. Napad na Severnu Koreju i ogromna zverstva. 6. Napad na Vijetnam, odakle beze glavom bez obzira. 7. Neuspesni napad na Kubu u Zalivu Svinja. 8. Napad na Grenadu i ubistvo predsednika Bisopa. 9. Rasturanje Jugoslavije sa bombardovanjima Srba. 9. Napad na Avganistan i njihov ponovni fiasko. 10. Unsitenje Libije i ubistvo Gadafija. 11. Napad na Siriju i Asada. 12. Organizovanje fasista u Ukrajini i Majdanski puc, etc. Da li znate da su Amerikanci polse atomskog napada na Japan bili planirali da bace vise atomskih bombi na velike gradove Sovjetskog Saveza, ali su odustali jer je Staljin proizveo atomsku bombu. Na taj nacin Staljin treci put spasava Rusiju.

  • Beli

    7. septembar 2021 | 17:17

    Sve Mule, nema magaraca!!!

  • Армаггедон

    7. septembar 2021 | 17:17

    Јако битна вест,просто не знам шта би да је нисте објавили.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA