≫ 

UN osudile nasilje talibana: Na protestima u Avganistanu najmanje četvoro poginulo

Novinari u Avganistanu suočavaju se sa zastrašivanjem, a jednom od njih, koji je pretučen u pritvoru, verbalno je zaprećeno odsecanjem glave, rekla je Ravina Šamsadani, portparolka kancelarije UN

  • 0
Avganistan Kabul Talibani žene protest Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/LOS ANGELES TIMES/MARCUS YAM

Kancelarija UN za ljudska prava danas je saopštila da je odgovor talibana na mirne proteste u Avganistanu sve nasilniji, pri čemu su vlasti koristile oružje sa bojevom municijom, palice, bičeve i druga srdstva koja su prouzrokovale najmanje četiri smrti demonstranata.

Portparol kancelarije UN Ravina Šamsadani saopštila je na konferenciji za novinare u Ženevi da je primila izveštaje o pretresima od kuće do kuće za one koji su učestvovali u protestima, prenosi Rojters.

Ona je takođe navela da se novinari u Avganistanu suočavaju sa zastrašivanjem, a jednom od njih, koji je pretučen u pritvoru, verbalno je zaprećeno odsecanjem glave.

Talibani su početkom nedelje razbili protest desetina žena u Kabulu, koje su tražile svoja prava otkako je ova organizacija preuzela vlast u Avganistanu, a učesnice su saopštile da su talibani upotrebili suzavac i biber sprej kako bi rasterali grupu koja je šetala od mosta do predsedničke palate.

Video: Bravo: Hrabre male Avganistanke zahtevaju pravo na obrazovanje i pored straha od Talibana

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA