I Mađarska potpisala sporazum o proizvodnji kineske vakcine Sinofarm

Mađarska planira da u novoj fabrici proizvodi Sinofarmovu, kao i vakcinu koju su razvili domaći stručnjaci

  • 3
Sinopharm Sinofarm vakcina koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Mađarska vlada je potpisala pismo o namerama sa rukovodiocima kineske farmaceutske kompanije Sinofarm o razvoju potrebne infrastrukture u narednih 10 meseci za proizvodnju kineske vakcine protiv kovida-19, saopštilo je danas mađarsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, Mađarska planira da u novoj fabrici proizvodi Sinofarmovu, kao i vakcinu koju su razvili domaći stručnjaci, prenosi Rojters.

Sporazum će omogućiti mađarskoj fabrici da brzo reaguje na sve moguće varijante korona virusa putem razmene informacija sa Sinofarmom, dodaju iz Ministarstva spoljnih poslova.

Vlada je izdvojila 55 milijardi forinti (186 miliona dolara) za izgradnju fabrike, koja će, kako se očekuje, Mađarsku učiniti samodostatnom s proizvodnjom vakcina od kraja 2022. godine.

Mađarska je od početka pandemije do danas registrovala 814.732 zaraženih virusom kovid i 30.086 smrtnih slučajeva.

U zemlji je u potpunosti vakcinisano protiv kovida 5,54 miliona ljudi, što je više od polovine stanovništva, saopštila je vlada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zivojin Reljin

    10. septembar 2021 | 19:57

    Ja sam primio Fajzerovu i nista mi nije bilo ni temperaturu, ni ti me je ruka bolela.

  • Ljubiša

    10. septembar 2021 | 21:18

    A Madjari su u EU. Znači biće im zabranjeno da putuju, i Česima, Poljacima, Austrijancima, Italijanima, Portugalcima, Švajcarcima, Fincina... Gde su ovi naši stručnjaci za vakcine nestali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA