Ugašeno najmanje 153 medija u Avganistanu: Novinari traže podršku međunarodnih organizacija

Glavni razlozi za gašenje medija su teška ekonomska situacija i različita ograničenja koja nameću talibani na različitim nivoima

  • 0
Anisa Šahid, novinarka, avganistan Printscreen: YouTube/BBC News

Najmanje 153 medija prestalo je sa radom u 20 provincija u Avganistanu nakon što je talibanski pokret 15. avgusta preuzeo kontrolu nad zemljom, javio je danas Tolo Njuz.

Glavni razlozi za gašenje medija su teška ekonomska situacija i različita ograničenja koja nameću talibani na različitim nivoima, preneo je TASS.

- Ako organizacije koje podržavaju medije zatvore oči na trenutnu situaciju, tada ćemo videti da će poslednja preostala izdanja i TV kanali će biti zatvoreni - izjavio je Hudžatulah Mudžadidi, potpredsednik Udruženja nezavisnih novinara Avganistana.

Masror Lutfi, predstavnik Nacionalne unije novinara Avganistana pozvao je međunarodne organizacije da odmah preduzmu mere za rešavanje ovog problema.

- U suprotnom će slobodi štampe, kao i drugim ljudskim i građanskim slobodama u Avganistanu uskoro doći kraj - rekao je Lutfi.

Video: Talibani uz pucnjavu slavili u Kabulu: Najmanje 17 poginulih

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA