Četvorogodišnja devojčica žrtva korone u SAD: Zarazila je majka antivakserka

Njena majka Kara Harvud, nije bila vakcinisana, a lekari veruju da je upravo ona prenela virus svojoj devojčici

  • 6
Picture: GoFundMe/Karra Harwood

Četvorogodišnja devojčica Keli Kuk iz Teksasa, preminula je od posledica korona virusa, nakon što ju je zarazila majka koja je bila veliki protivnik vakcina.

Devojčica je preminula, samo nekoliko sati nakon što su joj se pojavili simptomi. Ona je trenutno najmlađa žrtva korone u SAD.

Njena majka Kara Harvud, nije bila vakcinisana, a lekari veruju da je upravo ona prenela virus svojoj devojčici.

- Ja sam bila pripadnica antivaksera. Protivila sam se vakcinaciji. Sada se kajem zbog toga - rekla je neutešna majka.

Cela porodica sada se nalazi u karantinu, međutim još uvek nije poznato ko je od njih pozitivana i kada i gde su se zarazili.

Keli je preminula u snu, nakon što je tokom noći dobila jaku temperaturu, ispričala je lekarima njena majka. Ona je oddala da devojčica nije imala nikakve druge zdravstvene probleme, međutim bila je slabijeg zdravlja u odnosu na njenu braću i sestre.

- Meni je korona virus potvrđen 6. septembra. Došla sam kući i bila sam izolovana. Pokušala sam da se izolujem od ćerke, međutim ona nije želela da se odvaja od mene - ispričala je majka preminule devojčice, prenosi Metro.

Ona je medijima rekla da je oko dva sata iza ponoći primetila da njena ćerka ima visoku temperaturu i odmah joj je dala lek, ali samo nekoliko sati kasnije, oko sedam ujutru devojčica je na žalost preminula.

Keli od 1. septembra nije odlazila u vrtić i osim sa članovima porodice nije dolazila u kontakt ni sa kim drugim. Ovo zatim potvrđuje da se malena Keli zarazila kod kuće.

Ona je trenutno najmlađa žrtva korone u SAD. Mnoge je začudilo što je devojčica preminula tako brzo, s obzirom da deca ređe imaju težu kliničku sliku, a ređe i umiru od virusa u odnosu na stariju populaciju.

Vlada SAD dozvolila je vakcinaciju dece uzrasta od 12 godina, ali kako je Keli imala samo četiri, nikako nije mogla da je primi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    14. septembar 2021 | 18:55

    Pa i vakcinu da je primila opet mozes da se zarazis ne vidim u cemu je problem

  • Munja

    15. septembar 2021 | 03:28

    Samo se ti bodi druže koliko hoćeš puta, a nas ostavi na miru!!!

  • Iracdali

    15. septembar 2021 | 08:23

    Izvucete jedan slucaj od 1000000 i objavite da zaplasite narod. Napisite nesto o Izraelu oni su pelcovani preko 90% pa vidite koliko dnevno ima obolelih I mrtvih na zalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA