≫ 

Guverner Kalifornije preživeo opoziv: Njusom ostaje na vlasti u najmnogoljudnijoj američkoj državi

Ova pobeda koju je Njusom izvojevao učvrstiće njegov imidž istaknute ličnost u nacionalno-demokratskoj politici

  • 0
Gevin Njusom Kalifornija Foto: Tanjug/AP

Guverner Kalifornije Gevin Njusom postao je sinoć drugi guverner u istoriji SAD koji je uspeo da se održi na vlasti posle opoziva koji je pokrenut s ciljem da ga pre isteka mandata sruši s funkcije.

Ova pobeda koju je Njusom izvojevao učvrstiće njegov imidž istaknute ličnost u nacionalno-demokratskoj politici i pojačati njegove izglede za sledeću kandidaturu.

Njusomova pobeda takođe osigurava nastavak kontrole Demokratske stranke u najmnogoljudnijoj američkoj saveznoj državi koja je postala svojevrsna laboratorija za progresivne politike imigracije, klimatskih promena i ljudskih prava, prenosi AP.

- "Ne" nije jedina poruka koju su glasači uputili večeras. Želim da se usredsredim na ono "da" koje smo rekli: rekli smo da nauci, rekli smo da vakcinama, rekli smo da okončanju ove pandemije - rekao je Njusom na konferenciji za novinare.

Kandidat republikanaca bi gotovo sigurno zamenio Njusoma da je opoziv uspeo i doneo bi Kaliforniji potpuno suprotan politički pogled na svet i borbu sa američkim Kongresom u kojem dominiraju demokrate.

Video: Tramp pomilova jedinog guvernera srpskog porekla: Rod Blagojević na slobodi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA