SAD uvele sankcije protiv pristalica Al-Kaide u Turskoj: Sumnjiče se da finansijski pomažu grupu

Na listi se nalazi Madždi Salim, advokat poreklom iz Egipta koji živi u Turskoj, a koga je Ministarstvo finansija identifikovalo kao primarnog posrednika u nizu aktivnosti Al Kaide u Turskoj

  • 2
Al Kaida, Borci islamske države, militanti, oružje

Ilustracija Foto: Profimedia/Handout/Alamy

SAD su uvele sankcije protiv petorice pristalica terorističke mreže Al-Kaide, za koje tvrde da rade iz Turske radi pružanja finansijskih usluga i pomoći pri putovanju toj ekstremističkoj grupi.

- Ove ciljane sankcije ističu nepokolebljivu posvećenost Sjedinjenih Američkih Država da prekinu finansijsku podršku Al Kaidi - poručila je danas u saopštenju Andrea Gacki, direktorka Kancelarije za kontrolu strane imovine, preneo je Rojters.

U saopštenju se dodaje da će nastaviti da rade sa njihovim stranim partnerima, uključujući Tursku, na otkrivanju i ometanju mreža finansijske podrške Al Kaidi.

Na listi se nalazi Madždi Salim, advokat poreklom iz Egipta koji živi u Turskoj, a koga je Ministarstvo finansija identifikovalo kao primarnog posrednika u nizu aktivnosti Al Kaide u Turskoj.

Tu je i Muhamad Nasr al-Din al-Gazlani, egipatski finansijski kurir koji je koristio gotovinske transfere za podršku Al Kaidi, kao i trojica turskih državljana Nuretin Muslihan, DŽebrail Guzel i Soner Gurlejen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA