Milion dolara vredno šišanje: Amerikanac tuži školu jer je učiteljica odsekla kosu njegovoj ćerki

Osim što krši ustavna prava deteta, tužba takođe navodi rasnu diskriminaciju, etničko zastrašivanje, namerno nanošenje emocionalne patnje i napad

  • 1
školski autobus

Foto: Pixabay

Otac sedmogodišnje devojčice iz Mičigena kojoj je učiteljica odsekla dugu, kovrdžavu kosu bez dozvole roditelja, tuži školski okrug i dva člana osoblja škole i traži odštetu od milion dolara.

U tužbi Džimija Hofmajera piše da su povređena ustavna prava njegove ćerke koja je mešane rase.

Istraga školskog okruga zaključila je u julu da, iako je učiteljica ignorisala školsku politiku, nije postupila sa rasnom pristrasnošću. Ona je ukorena, ali joj je dozvoljeno da zadrži posao u osnovnoj školi u Južnoj Karolini, prenosi BBC.

Hofmajer je u aprilu prošle godine rekao medijima da se njegova kćerka Jurni jednog dana vratila kući iz škole sa odsečenom kosom sa jedne strane glave.

- Učiteljica je makazama odsekla mojoj ćerki dugu, kovrdžavu kosu u školskom autobusu - rekao je.

Dva dana kasnije, devojčica se vratila kući iz škole sa ošišanom kosom i na drugoj strani glave, iako je odvedena kod frizera koji ju je ošišao asimetrično, kako bi različite dužine bile manje očigledne.

Učiteljica joj je ponovo odsekla kosu "kako bi je poravnala"

 

Džimi je rekao da misli da je to učinilo drugo dete, ali mu je Jurni rekla da je učiteljica. Devojčica je objasnila da joj je učiteljica odsekla kosu "kako bi je poravnala", rekao je za AP.

Osim toga da je došlo do kršenja ustavnih prava deteta, tužba takođe navodi rasnu diskriminaciju, etničko zastrašivanje, namerno nanošenje emocionalne patnje i napad.

- Okrug nije pravilno obučavao, nadzirao, usmeravao, i disciplinovao svoje zaposlene i znao je, ili je trebalo da zna, da će se zaposleni upustiti u pritužbe na ponašanje obzirom na nepravilnu obuku, običaje, procedure i politike, kao i nedostatak discipline - navodi se u tužbi.

Optuženi još nisu dali zvaničan odgovor, a iz školskog okruga nije bilo komentara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja

    17. septembar 2021 | 13:20

    Sta da se radi kad je to tako...citave porodice su nevakcinisane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA