≫ 

Pucao radniku pumpe u glavu jer ga je terao da nosi masku: Užas u Nemačkoj

Čovek je rekao policiji da je protiv nošenja maski, kao i da je cela situacija sa korona virusom loše uticala na njegovo psihičko stanje

  • 2
Madeleine McCann, Medlin Meken, Nemačka policija, potraga Ilustracija Foto: Tanjug/AP

Radnik na benzinskoj pumpi u nemačkom gradu Idar-Oberštajn ubijen je nakon svađe sa mušterijom jer čovek nije želeo da nosi zaštitnu masku.

On je na saslušanju ispričao da je svađa nastala kada je ušao u zgradu pumpe bez maske. Tada mu je 20-godišnji radnik sugerisao da mora da stavi masku u skladu sa propisima koji važe u toj zemlji. On je odbio da to uradi i tada je počela svađa između njih.

Kada je sukob eskalirao radnik ga je zamolio da napusti objekat. Nervozni muškarac je otišao, ali se vratio sat vremena kasnije noseći masku. Kada je došao do radnika ponovo je skinuo masku i oni su opet počeli da se svađaju, navedeno je u policijskom saopštenju.

On je tada izvadio revolver iz džepa i pucao je radniku u glavu. Mladić je od zadobijenih povreda odmah preminuo.

Policija je ubrzo došla na mesto zločina i počeli su da tragaju za počiniocem. Obrt se dogodio sutradan kada je 49-godišnji muškarac sam došao u policijsku stanicu i prijavio se.

On je rekao policiji da je protiv nošenja maski, kao i da je cela situacija sa korona virusom loše uticala na njegovo psihičko stanje, piše DW.

- Sateran sam u ćošak, nisam video drugi način da svetu dam primer. On je kriv za naš sukob, jer me je primorao da poštujem to pravilo - rekao je 49-godišnji muškarac.

Policija je saopštila da je ovo prvi zločin u ovom gradu i okolinu koji je direktno povezan sa korona virusom.

- Ceo grad je u šoku, ovo je jedan potpuno nekonvencionalan zločin, sve ovo je zaista strašno - rekao je policijski zvaničnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    21. septembar 2021 | 10:39

    Да се ово код нас десило, написали би да је убијени жртва Ковида.

  • Bunar

    21. septembar 2021 | 19:46

    Ne daj bože nikome. Radnik mora da opomene za masku,u protivnom ako se u tom trenutku zatekne inspektor na terenu koji nadgleda mere, sledi kazna i za preduzeće i za radnika. Ima takvih slučaja,al ne baš sa ovakvim ishodom. I sada se ja pitam.Jel bolje platiti kaznu? Ili naleteti na neku budalu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA