Napadač iz Rusije otpočeo krvavi pir pre nego što je stigao na univerzitet: Isplivali novi snimci

Timur Bekmansurov počeo je da puca na ljude mnogo pre nego što je stigao na univerzitet

  • 3
Rusija, pucnjava, univerzitet, Perm

Foto: Tanjug/AP

Timur Bekmansurov, koji je juče na univerzitetu u Permu u Rusiji ubio šestoro ljudi, a ranio najmanje 20, svoj napad otpočeo je mnogo pre nego što je stigao do zgrade univerziteta.

Naime, pojavili su se snimci na kojima se vidi Bekmansurov kako puca na prolaznike i vozače koje je zatekao na putu ka univerzitetu.

Bekmansurova su snimile sigurnosne kamere jednog vozila kako izleće na kolovoz, poteže oružje i kreće da puca u nedužnog vozača koji se slučajno zadesio u ulici.

Nakon toga je otrčao u pravcu univerziteta, gde je potom počeo da ubija sve koji su mu se našli na putu.

U stravičnom napadu stradalo je šest osoba, među kojima je pet žena. U kritičnom stanju nalazi se još sedam osoba i oni su hitno avionom danas prebačeni za Moskvu gde se lekari bore za njihove živote.

Za to vreme policija na univerzitetu sprovodi istragu. Studenti su, kada su začuli pucnje, krenuli da iskaču kroz prozore i da beže, dok su pojedini profesori, ali i policajci koji su stigli na lice mesta bezbedno evakuisali. S druge strane, policija ispituje i jednog profesora, koji je odbio da raspusti predavanje jer nije verovao da se na kampusu nalazi naoružan čovek.

Taj profesor je, kako pišu ruski mediji, odbacio upozorenje koje je stiglo na grupe i upozorenje studenata u učionici, te je poručio da "treba da se manu tračeva i dezinformacija i da se posvete predavanju". Iako su se u pozadini čuli pucnji i sirene, odbijao je da raspusti studente.

Srećom, Bekmansurov nije stigao do ove učionice, a profesor je dozvolio da studenti otvore vrata tek kad je sve bilo gotovo. Mediji prenose da je "profesorov čvrst stav" pomogao da među studentima ne bude panike, ali će se profesor ipak naći pod istragom Ministarstva nauke i obrazovanja.

Mediji javljaju da je u pucnjavi ubijena i čuvena doktorka Margarita Engaus (66), koja je došla u posetu univerzitetu. Među žrtvama je ana Aigeldina (26), diplomac Hemijskog fakulteta, dok ostale žrtve imaju manje od 20 godina.

Među njima je i studentkinja Ksenija.

- Bila je divna, uvek spremna da pomogne, nikad nikom ni loše nije pomislila - priča Anastasija Holkina, drugarica ubijene Ksenije.

Policija i dalje pokušava da utvrdi motiv napada. Izvršten je pretres stana u kojem je Berkmansurov živeo, a ostaje da se utvrdi kako je uspeo da dobije dozvolu za držanje oružja.

Bekmansurov, kojeg su ranili policajci koji su po pozivu došli na mesto događaja nalazi se u teškom stanju i više puta je operisan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro osvetnik

    21. septembar 2021 | 17:52

    Eee..Ni Ruski policajci nisu više kao što su bili..Pa gde vam je "Specnaz"?? Kako ga samo ranili?? I sad ga još i operišu,troše resurse na manijaka?? Metak u čelo bre,iz snajpera,pa uštediš hirurzima mučenje..

  • Darth Vader

    21. septembar 2021 | 18:00

    Da im nije restriktivan zakon o oruzju, kao I nama, resile bi ga komsije PRE masakra.. Jel' se to vlast(i) plase "naoruzanog naroda"?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA