• 0

Lažirala da ima rak kako bi uzela novac od donacija: I svojoj majci pričala da će uskoro umreti

Majka pokušala je da kontaktira onkologa kojeg je ćerka spominjala, ali doktor pod tim imenom nije radio u toj bolnici u Derbširu. Tada joj je bilo jasno da je u pitanju prevara i primorala je ćerku da joj sve ispriča

  • 0
Bolesna zena, bolesnica, pacijent

ilustracija Foto: Shutterstock

Megan Skočer (28) iz Derbšira, koja je tvrdila da boluje od raka i tražila pomoć za lečenje, lažirala je bolest kako bi uzela novac. Ona je sada optužena za prevaru i preti joj zatvorska kazna.

Devojka je pokrenula kampanju na sajtu za prikupljanje donacija, navodeći da joj je dijagnostikovan rak na mozgu i da joj treba novac za lečenje.

Ona je tokom prošle godine prikupljala donacije, a u akciju se uključio i jedan mladić koji je biciklom prošao 1.000 kilometara skupljajući novac za nju i njenu decu.

Megan je objavila da joj je rak dijagnostikovan još kada je bila tinejdžerka, međutim tada je bio u fazi remisije. Žena je prošle godine saopštila porodici da joj se rak vratio.

Ona je majci saopštila da su joj lekari rekli da ima izraslinu na mozgu i da će živeti još nekoliko meseci.

Majka je postala sumnjičava jer joj ćerka nikada nije dozvoljavala da sa njom ide kod lekara. Uvek je morala da je čeka ispred bolnice, a ćerka se pravdala da je to zbog pandemije korona virusa i da bolnica dozvoljava samo pacijentima da ulaze u zgradu, prenosi Mirror.

Uplašena žena pokušala je da kontaktira njenog onkologa, ali doktor pod tim imenom nije radio u toj bolnici. Tada joj je bilo jasno da je u pitanju prevara i primorala je ćerku da joj sve ispriča.

Megan je kasnije policiji rekla da je upala u velike dugove zbog bivšeg partnera i da je morala da lažira bolest kako bi prikupila novac.

Ona je optužena za prevaru i osuđena je na 10 meseci zatvora i godinu dana uslovne kazne.

- Lagala je svoju porodicu da ima rak. Ispričala je užasnu laž svojoj porodici i prijateljima. Ono što je uradila prouzrokovalo je veliku štetu njenoj porodici i dobrim ljudima koju su želeli da joj pomognu - rekao je sudija nakon presude.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima