• 2

Šovin se žali na presudu za ubistvo Džordža Flojda

Šovin je paralelno podneo zahtev da se žalbeni postupak odloži dok Vrhovni sud Minesote ne preispita raniju odluku da mu se uskrati javni branilac, koji bi ga zastupao prilikom žalbe

 • 2

Bivši policajac iz američkog grada Mineapolis, Derek Šovin, spremio je žalbu na presudu suda koji ga je proglasio krivim za smrt Afroamerikanca Džordža Flojda.

Porota je ocenila da je Šovin kriv za ubistvo, nakon što je držao koleno na vratu vezanog Flojda više od osam minuta tokom hapšenja u maju 2020. godine, nakon čega je došlo do velikih nereda u SAD.

Šovin je u junu osuđen na 22,5 godina zatvora, podseća Rojters.

U dokumentu koji je predao u četvrtak sudu, Šovin je postavio 14 pitanja o krivičnom postupku, ukljucujući i jedno koje se tiče na odbijanje suda da promeni mesto suđenja.

Šovin je rekao da smatra da je sudija zloupotrebio svoju odluku kada je odbijao zahteve za izuzeće porote tokom suđenja, kao i da mu je uskratio novo suđenje iako je trebalo to da uradi, zbog, kako je opisao, "nedoličnog ponašanja porote", koja je "očigledno bila pristrasna".

Šovin je paralelno podneo zahtev da se žalbeni postupak odloži dok Vrhovni sud Minesote ne preispita raniju odluku da mu se uskrati javni branilac, koji bi ga zastupao prilikom žalbe.

Šovin je pod zakletvom rekao da nema advokata u žalbenom procesu.

Dodao je da nema nikakvih prihoda osim zatvorske plate, rekavši da je njegov slučaj plaćalo Udruženje penzionisanih policijskih službenika Mineapolisa, ali je da je prestalo da mu plaća odbranu nakon što je proglašen krivim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Sad

  Sad ce redom antivakseri...

  0
  1

  Podelite komentar

 • Milan

  Samo nek se on žali. Treba ga kazniti istom kaznom kako je on crnca ubio.

  2
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima