≫ 

Krit u ruševinama nakon zemljotresa, ima i stradalih: Svuda srča i šut, fotografije su potresne

Najmanje jedna osoba izgubila je život u potresima

  • 0

Najmanje jedna osoba je poginula, a devet je povređeno u snažnom zemljotresu koji je jutros pogodio Krit. Prvi udar, jačine 5,8 stepeni po Rihteru potresao je ostrvo u 9:17 časova po lokalnom vremenu. U narednih pola sata usledila je serija potresa, među kojima je bilo i jačih, od 4,5 stepeni.

Najteže je pogođeno područje Irakliona. U Arkalohoriju, koji se nalazi nedaleko od najvećeg grada Krita, jedan muškarac je stradao kada je na njega pala kupola crkve. 

Tragedija se dogodila u Crkvi Svetog Ilije na brdu iznad Arkalohorija, a prema prvim informacijama, u pitanju je muškarac koji je sa kolegama izvodio radove na bogomolji. Spasilačke ekipe brzo su stigle na lice mesta i još jednog muškarca izvukli iz ruševina. On je kolima Hitne pomoći prevezen u najbližu bolnicu.

Čitavo područje nadleću i helikopteri. Fotografije najbolje svedoče o šteti koju je serija zemljotresa napravila. U Arkalohoriju ljudi iz straha ne smeju da se vrate u svoje domove. Oštećeno je dosta kuća i zgrada.

Svuda po ulicama su šut, cigle i srča. Kako prenosi portal Cretalive veliku štetu pretpeli su stari objekti u Arkalohoriju.

Put do crkve, u kojoj je stradao čovek, zatvoren je zbog klizišta. Zemlja je smrskala navodno i jedan automobil u kojem, srećom, nije bilo putnika.

Nakon najjačeg potresa evakuisan je i sud u Iraklionu, a građani sa strepnjom čekaju da li će biti novih zemljotresa.

Na fotografijama koje su nam ustupile naše kolege sa Krita vide se zatrpane ulice, ali i porušeni rafovi u prodavnicama.

Video: Pogledajte kako se tresao Krit tokom zemljotresa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA