≫ 

"Crna udovica" nalazila samce i udavala se za njih, a onda ih otrovala

Čisako Kakehi (74) je osuđena na smrtnu kaznu zbog ubistva tri partnera i pokušaja ubistva četvrtog

  • 0
Chisako Kakehi Black Widow Foto: JIJI PRESS/AFP/Profimedia

Isao Kakehi je u 75. godini bio dobrog zdravlja i u ljubavi. Bilo je to 2013. godine i on je započeo uzbudljivu ljubavnu vezu sa Čisako Kakehi, 67-godišnjom udovicom koju je upoznao preko japanske agencije za povezivanje. U roku od dva meseca, par se oženio, počeo da živi zajedno i započeo naizgled blažen život u gradu Muko u prefekturi Kjoto, praveći kolače od pirinča za novogodišnje proslave.

Međutim, Kakehi nije dočekao Novu godinu. On je 28. decembra postao četvrta i poslednja žrtva ubice, koja je poznata kao japanska Crna udovica.

Čisako Kakehi (74) je osuđena na smrtnu kaznu zbog ubistva tri partnera i pokušaja ubistva četvrtog.

Ubista su počela 2007. godine, kada je imala 61, ali je izbegavala sumnju sve dok smrt Kakehija nije dovela do policijske istrage koja se završila njenim hapšenjem 2014.

Kakehi je 2017. godine osuđena na smrt nakon jednog od najdužih suđenja u Japanu. Žalba da se poništi presuda odbačena je ovog juna.

- Koristila je agenciju za povezivanje da se upozna sa starijim žrtvama i otrovala ih je nakon što su počeli da joj veruju. To je nemilosrdan zločin zasnovan na planiranoj i snažnoj ubistvenoj nameri - rekao je sudija u junskoj presudi, prema javnom servisu NHK.

Slučaj je izazvao veliku pažnju u Japanu i ukazao na opasnosti koje vrebaju na internetu za starije samce ranjive na ljubavne prevare. Zemlja je počela i da se pita zašto je žena u poznim godinama počela da ubija muškarce, koje je trebalo da voli.

Početak ubistava

Za ženu koja je postala ozloglašena u Japanu, malo se znao o ličnom životu Čisako Kakehi.

Rođena je u japanskoj prefekturi Saga, radila je u štampariji, a za prvog supruga udala se 1969. godine, kada je imala 23. U braku su bili 25 godina pre nego što je umro od bolesti 1994.

Međutim, 2007. je ušla u vezu sa 78-godišnjim muškarcem po imenu Tošiaki Suehiro.

Popodne 18. decembra 2007. godine Kakehi je bila na ručku sa Seehirom i njegovom decom. Suehiro je uzeo zdravstvene suplemente, što je olakšalo Kakehi da preruši kapsulu cijanida u jednu od njegovih pilula i da mu je da, navodi se u presudi.

Manje od 15 minuta nakon ručka, Suehiro se onesvestio na ulici. Dok je stigla Hitna pomoć, "bio je na ivici da prestane da diše", rečeno je u presudi.

Kakehi ga je pratila do bolnice, ali je dala pseudonim "Hiraoka" kad je razgovarala sa medicinskim osobljem i njegovom porodicom. U bolnici su doktori rekli da je na ivici smrti nakon što je doživeo unutrašnje gušenje. Suehiro je preživeo - jedina od četiri njene žrtve koja je to uspela, ali mu je ostala "neizlečiva veća disfunkcija i oštećenje vida", navodi se u sudskoj presudi. Umro je godinu i po kasnije od nepovezane bolesti, prema Asahi News.

Nekoliko godina kasnije, Kakehi je tražila sledeću žrtvu.

Nova žrtva - motociklista

Masanori Honda je bio u dobroj formi za svoju 71 godinu. Do 2011. godine, njegov dijabetes je pao u "blagi status" i često je posećivao sportske klubove, navodi se u presudi. Takođe je ušao i u vezu sa Kakehi.

Iako nije poznato kako su se upoznali i koliko dugo su bili zajedno, par je kasnije te godine rekao svojim prijateljima da planiraju da se venčaju. Sledećeg proleća, Kakehi je napravila svoj potez.

9. marta 2012. godine srela se sa njim u radnji, a onda su otišli različitim putevima. Oko 17 sati tog istog dana, Honda je izgubio svest dok je vozio motor. Manje od dva sata kasnije, doktori su u bolnici potvrdili njegovu smrt.

Dokazi su kasnije pokazala da Kakehi nije planirala da svoje godine proživi sa Hondom. Dva meseca pre njegove smrti, u januaru 2012. godine, počela je da se tajno viđa sa drugim muškarcima preko agencije za upoznavanje.

Osoba koja je preživela rak i poslednja žrtva

Minoru Hioki se borio sa usamljenošću i rakom pluća. Međutim, do jula 2013. gdoine život je izgledao bolje: rak je bio skoro u potpunosti pobeđen terapijom i bio je dobrog zdravlja, piše u presudi.

Pored svega toga, 75-godišnjak je imao novu ljubav, prenosi CNN.

Do avgusta 2013. godine, činilo se da je Hioki posvećen Kakehi, a u mejlu joj je napisao da želi da "zauvek ostanu zajedno". Bili su bliski, jedno su ručali zajedno i noćili jedno kod drugog.

Njihova idilična romansa završila se 20. septembra kada su izašli na večeru. Hioki, kao i Kakehin drugi suprug Suehiro, često je uzimao suplemente u obliku pilula - pa je njoj bilo lako da mu da cijanid "pod maskom zdrave hrane". Taman su završavali večeru kada se Hioki onesvestio. Do dolaska hitne pomoći on je "bolno disao i dahtao", navodi se u presudi.

Uprkos tome što je znala da ima decu i da se oporavio od raka, Kakehi je slagala doktore i rekla da nema porodicu i da je bolovao od terminalnog raka pluća. Kada su ponudili postupak reanimacije, odbila je dozvolu da ga ožive. Umro je u roku od dva sata.

U novembru 2013. gdoine, samo dva meseca nakon njegove smrti, Kakehi se već udala za sledeću i poslednju žrtvu - Isaa Kakehija. A jedva mesec dana nakon venčanja, počela je da se viđa sa drugim muškarcem u tajnosti, rečeno je u presudi.

Kakehi joj je u mejlu rekao da želi da uživaju u "dugom životu". Nekoliko nedelja nakon venčanja, Kakehi je doživeo kardiopulmonalni zastoj ubrzo nakon što je večerao kod kuće sa novom suprugom. Pozvala je Hitnu pomoć, koja ga je odvela u bolnicu, ali je umro samo sat kasnije.

Njegova smrt izazvala je sumnju u niz Kakehinih nesrećnih ljubavnika, što je izazvalo policijsku istragu koja je brzo rasplela njenu mrežu prevare.

Hvatanje ubice

Obdukcije su retke u Japanu i obično se izvode samo kada postoji sumnja na prljavu igru - što je možda razlog zašto je smrt njenih bivših partnera u to vreme prošla uglavnom nezapaženo.

Ali smrt Isaa Kakehija smatrana je dovoljno sumnjivom da opravda obdukciju, koja je otkrila smrtonosne količine jona cijanida u njegovom srcu, krvi i želucu, kao i eroziju u želucu.

Nekoliko dana nakon njegove smrti, vlasti su u Kakehinom stanu pronašle suplemente i prazne kapsule - što ukazuje na to da je ispraznila zdravstvene suplemente i napunila ih cijanidom koji je samleven u prah.

Vlasti su u avgustu 2014. godine u njegovom stanu otkrile kesu sa tragovima cijanida u saksiji.

Boja kese i njen sadržaj ukazuju na to da je cijanid zakopan nekoliko meseci - a ista vrsta plastične kese sa zatvaračem pronađena je u Kakehinom stanu. Kakehi je cijanid dobila sa posla u štampariji, navodi se u presudi.

Dva meseca kasnije policija je uhapsila Kakehi. Nakon ispitivanja koje je trajalo nekoliko meseci, Kakehi je na kraju priznala da je otrovala Hodnu, Hiokija i Suehira kapsulama cijanida.

Policija veruje da je Kakehi povezana sa ubistvima još četvorice drugih muškaraca, pored četvorice za koje se teretila - ali tužioci su na kraju odlučili da je ne optuže zbog nedovoljnih dokaza, prema NHK.

Sve zbog novca

Četvorica muškaraca živela su u različitim gradovima, radili različite poslove i nisu imali međusobne veze - osim jedne stvari: svi su imali značajnu ušteđevinu i imovinu.

Ovo, u kombinaciji sa poznim godinama i time da su bili samci, činilo ih je savršenim metama.

Prvo od četiri trovanja izazvano je dugom: Kakehi je Suehiru dugovala 48 miliona jena (oko 437.000 dolara), navodi se u presudi.

Kakehi je "mislila da će ga ubiti i izbeći otplatu".

Dva meseca nakon Suehirove smrti, februara 2008, Kakehi je napisala pismo njegovoj deci u kome je rekla da je vratila novac koristeći "nasledstvo drugog čoveka", prema presudi.

Pismo je šokiralo Suehirovu decu, koja nisu bila svesna očevog pozajmljivanja i slabo su znala o Kakehiji. Nisu ni znali njeno ime. Kada su pokušali da je pitaju nešto više, "tiho je otišla", piše u presudi - ostavljajući ih bez odgovora o očevom kolapsu ili njegovom misterioznom saputniku.

Nije jasno kakvo je finansijsko stanje Kakehi bilo u to vreme i da li je imala sopstvenu ušteđevinu. Ali smrću svoje četvrte žrtve, uzela je toliko novca od svojih žrtava da se njen motiv više nije mogao objasniti potrebom ili očajem, navodi se u presudi - ona ​​je očigledno "zanemarila ljudski život zbog svojih finansijskih želja".

Kakehi je od Honde dobila oko 145.000 dolara, ali nije poznato koliko je uzela od drugih muškaraca. Asahi News procenjuje da je Kakehi ukupno zaradila oko 500 miliona jena (4,5 miliona dolara) od nasledstva svojih partnera, dragocenosti i druge imovine - neke procene navode da je ta cifra čak 800 miliona jena (7,3 miliona dolara).

Odbrana zasnovana na demenciji

Nije jasno zašto je Kakehi nastavila da ubija muškarce koje je upoznala preko agencija čak i nakon što je prikupila bogatstvo od nekoliko miliona dolara.

Sud je u svojoj presudi zaključio da je Kakehi "iskoristila" poverenje svojih žrtava i njihovu nadu u zajedničku budućnost, kako bi izvršili ubistva. Iako je priznala zločine, malo se izvinila porodicama žrtava - pokazujući nedostatak "iskrene samorefleksije", navodi se u presudi.

Ali njena odbrana je to videla drugačije. Žalbu su zasnovali na nedoslednostima u njenom svedočenju, ukazujući na njeno priznanje i njegovo kasnije povlačenje kao dokaz demencije i prinude.

Na kraju, njen tim je izgubio žalbu, a njena smrtna presuda je potvrđena. Nije objavljen datum izvršenja njene egzekucije. Prema zakonu, zatvorenici moraju biti pogubljeni u roku od šest meseci od dana izricanja presude - ali stručnjaci kažu da se to retko dešava zbog dugotrajnih žalbi, a mnogi na kraju čekaju godinama.

Nije jasno da li njeni advokati planiraju da podnesu zahtev za novo suđenje, što je jedini način da joj spasu život.

Uz tvrdnje o demenciji koje su prekrile njena svedočenja i dodatna navodna ubistva za koja nikada nije optužena, možda nikada nećemo saznati šta se zaista dogodilo - ili šta ju je navelo da počne da ubija svoje ljubavnike pred kraj svog života.

Video: Ovde je pronađen automobil porodice Đokić: Ovako izgleda spaljeno vozilo koje je policija našla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA