≫ 

Sva pitanja o Gabi i njenom dečku na koja nemamo odgovore: Kako je umrla, šta se desilo na putu?

Policija i dalje traga za njenim dečkom, mada on još uvek nije optužen za ubistvo mlade blogerke

  • 1
Gabi Gabby Petito nestala devojka vlogerka Foto: Instagram/gabspetito

Nestanak Gabi Petito bio je glavna vest u američkim medijima ranije ovog meseca, a onda je FBI telo mlade blogerke pronašao u Vajomingu krajem septembra. Dok se traga za njenim dečkom, koji još uvek nije optužen za ubistvo devojke, i dalje se ne znaju odgovori na brojna pitanja.

Petito je nestala tokom putovanja kombijem sa dečkom Brajanom Londrijem, nakon čega se on sam vratio u kući. Slučaj je dobio novi zaokret nakon što je porodica mladića rekla policiji da je i on nestao 14. septembra.

Dok vlasti tragaju za njim, ovo su pitanja koja i dalje muče javnost:

Gde je Brajan Londri?

Za Londrijem traga nekoliko agencija, uključujući i FBI. Više od nedelju dana nadležni pretresaju područje oko njegove kuće, močvarno područje sa zmijama i krokodilima - i sa zemlje i iz vazduha.

FBI i dalje traži pomoć javnosti u vezi sa ovim slučajem i mole se svi koji imaju bilo kakve informacije o njemu, da se jave.

Gabi Gabby Petito nestala devojka vlogerka Foto: Instagram/gabspetito

Kako je Gabi Petito umrla?

Mrtvozornik je rekao da je smrt Petito preminula nasilnom smrću, što znači da je mladu ženu ubila druga osoba. Međutim, uzrok smrti "čeka konačne rezultate obdukcije". Nadležni su sugerisali da veruju da je Petito umrla krajem avgusta.

Osim hard drajva, da li su vlasti još nešto pronašle u kombiju?

Beli kombi Ford Transit 2012, kojim su Gabi i Brajan putovali zemljom od jula, policija je zaplenila 14. septembra iz porodične kuće Londrija na Floridi.

U kombiju je pronađen eksterni hard drajv. Vlasti nisu pružile dodatne informacije o tome da li su još neke dokaze pronašli unutra.

Gabi Petito Gabby nestanak devojka nestala Florida potraga Foto: Tanjug/AP

Gde su njihovi telefoni?

Advokat mladića Stiven Bertolino je rekao da Londri sa sobom nije poneo telefon niti novčanik kada je napustio porodični dom 14. septembra.

FBI je trenutno u posedu njegovog telefona.

U ovom trenutku nije poznato gde je Gabin telefon. Poslednja poruka koju je Gabi majka Nikol Šmit primila sa ćerkinog telefona bila je 27. avgusta.

Poruka je bila “čudna”, prema rečima majke i ona se zabrinula da sa Gabi nešto nije u redu.

Međutim, advokat porodice Petito rekao je za Insider da je majka 30. avgusta primila poslednju poruku sa ćerkinog telefona u kojoj je pisalo da nema signal.

- Nema signal u Josemitu - glasila je poruka. Majka veruje da ovu poruku nije poslala njena ćerka.

Kakva je bila priroda veze Gabi i Brajana?

Ben Matula, Brajanov prijatelj, koji poznaje par otkako su počeli da se zabavljaju kao tinejdžeri, rekao je da je između njih često bilo tenzije.

Par je živeo zajedno protekle dve godine, u porodičnoj kući sa roditeljima mladića. Verili su se u julu 2020, prema objavi devojke na Instagramu.

Pošto zbog pandemije korona virusa nisu mogli da imaju venčanje o kojem su sanjali, rešili su da ga odlože i umesto toga su otišli na put.

Putovanje su snimali i prenosili na društvenim mrežama, a živopisna fasada njihovih putovanja počela je da se ruši nakon što su lokalne vlasti objavile snimke spora od 12. avgusta.

Policajci su tada izašli na teren nakon dojave da je "muškarac udario ženu".

Međutim, policajci su se tada prema Gabi ponašali kao prema glavnom agresoru, nakon što je Brajan rekao da je ona njega udarila, a imao je i posekotine po licu. Policija nije nikoga uhapsila i savetovala im je da provedu noć odvojeni. To je bilo nekoliko nedelja pre njenog nestanka.

Šta će se desiti kada Londrija pronađu?

Ukoliko vlasti pronađu Londrija živog, biće uhapšen pod optužbom za bankarsku prevaru.

Naime, savezni sud u Vajomingu izdao je nalog za njegovo hapšenje zbog aktivnosti koje je imao nakon nestanka devojke.

On je naime optužen da je potrošio najmanje 1.000 dolara sa kartice koja nije na njegovo ime. Navodno pripada Gabi Petito.

On za sada nije optužen za njeno ubistvo.

Video: U Srbiji dnevno nestane bar jedna, tražimo više od 10.000: Danas je Međunarodni dan nestalih osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA