≫ 

Objavljen snimak navodnog silovanja u ruskom zatvoru, vlasti pokrenule istragu

Nevladina organizacija Gulagu tvrdi da ima više od 1.000 snimaka mučenja u zatvoru

  • 0
Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Ruske vlasti pokrenule su u utorak istragu nakon što je objavljen video snimak silovanja jednog zatvorenika, što je objavila nevladina organizacija koja tvrdi da je dobila stotine dojava o sistemskim mučenjima u ruskim zatvorima.

Nevladina organizacija Gulagu.net objavila je na Telegramu mučan video snimak silovanja u trajanju od gotovo tri minuta.

Snimak je nastao 18. aprila 2020. u bolničkom odeljenju za zatvorenike obolele od tuberkuloze u Saratovu, u središtu Rusije.

Gulagu.net tvrdi da je dobio više od 1.000 snimaka mučenja u zatvoru. Zatvorenici se navodno maltretiraju kako bi se iz njih izvukla priznanja ili kako bi sarađivali s čuvarima.

- Snimke je poslao bivši zatvorenik beloruske nacionalnosti koji je boravio u Saratovu - rekao je direktor Gulagu.neta, Vladimir Osečkin koji živi u egzilu u Francuskoj.

Ruska zatvorska služba u utorak je objavila da je u Saratov poslala inspektore kako bi proverili autentičnost snimka.

Istražni odbor u Saratovu takođe je otvorio istragu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će biti potrebna "ozbiljna procedura" ako se potvrdi "autentičnost" tih snimaka.

Video: Kako prepoznati nasilje kod partnera, pre nego što bude prekasno?

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA