Francuskog glumca silovao sveštenik kad je imao 8 godina: "Proganja me sve ove godine"

Glumac je govorio isti dan kada je objavljen jeziv izveštaj o Katoličkoj crkvi u Francuskoj, u kojem je otkriveno da je 330.000 dece bilo žrtva zlostavljanja između 1950. i 2020.

  • 2
Laurent Martinez Printskrin: Youtube/Ouest-France

Francuski glumac tvrdi da ga je silovao katolički sveštenik kada je imao samo osam godina.

Loran Martinez govorio je istog dana kada je objavljen jeziv izveštaj o Katoličkoj crkvi u Francuskoj, u kojem je otkriveno da je 330.000 dece bilo žrtva zlostavljanja između 1950. i 2020. godine.

Komisija je zaključila da je crkva pokazala potpunu, a ponekad i okrutnu ravnodušnost prema onima koji su pretrpeli seksualno zlostavljanje od strane sveštenstva.

Među njima je bio i francuski glumac. Martinez je rekao da se sveštenik, koji ga je silovao, preselio na drugu lokaciju nakon što je rekao roditeljima šta se dogodilo. Međutim, kako kaže, zlostavljanje je nastavilo da utiče na njegov život.

- To me proganja sve ove godine. Nisam u potpunosti oslobođen toga - rekao je Martinez.

Glumac je dodao da je trauma imala uticaj na njegove veze sa ženama i ostavila ga u strahu od seksualnog kontakta, za koji je osećao da je "nešto zabranjeno".

Martinez je istakao da nikada više nije čuo ništa o svešteniku koji ga je zlostavljao, a s obzirom na to koliko je tada imao godina, veruje da je umro.

Smatra da je izveštaj o rasprostranjenom zlostavljanju došao prekasno i da nema smisla razmišljati o tome. Umesto toga, on veruje da je "sada vreme za akciju" i preporuke koje su date treba uzeti u obzir.

- Crkva sada mora da odgovara za sve ono što je učinila tokom ovih godina - rekao je glumac.

On sada piše predstavu o zlostavljanju koja se zove "Pardon?", kako bi pomogao samom sebi da se izbori sa lošim iskustvom, prenosi Sky news.

Od 330.000 dece, koja su seksualno zlostavljana, veruje se da su 216.000 žrtve sveštenika i drugih svetovnih lica.

Skandal u Francuskoj je poslednji koji je uzdrmao Katoličku crkvu, a koju poslednjih 20 godina pogađaju skandali o zlostavljanju širom sveta, u kojima su čestvo uključena deca.

Veruje se da su oko 80 posto žrtava muškarci, a oko 60 posto onih koji su seksualno zlostavljani imaju “velike probleme u njihovim sentimentalnim ili seksualnim životima”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    6. oktobar 2021 | 23:56

    DA SE I ONI MOGU ZENITI NEBI IH BILO TOLIKO PEDOFILA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA