≫ 

Pet stranaca osuđena na smrtnu kaznu u UAE zbog ubistva biznismena: Telo nađeno u frižideru

Reč je o petorici doseljenika iz Azije starih između 21 i 39 godina

  • 1
Zatvor rešetke

Foto: Tanjug/AP

Pet stranih državljana osuđeno je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na smrtnu kaznu za prvostepeno ubistvo i pljačku biznismena, takođe stranca, čije je telo pronađeno u frižideru, objavili su državni mediji.

U izveštaju se ne navode imena okrivljenih ni njihove nacionalnosti, ali se kaže da je reč o petorici doseljenika iz Azije starih između 21 i 39 godina.

Oni su iznajmili apartman u zgradi žrtve da bi kroz ventilacioni otvor provalili u biznismenov stan i na smrt ga izboli i ukrali mu 29.600 dolara u Dubaiju.

Policija je saopštila da je telo biznismena pronašla u frižideru pošto su prijatelji prijavili njegov nestanak, prenosi AP.

Trojica osumnjičenih su uhvaćena dok su pokušala da pobegnu iz zemlje. Policija ih je izvela iz aviona koji je već bio na pisti pred poletanje, piše list Al Banijan koji je u vlasništvu vlade u Dubaiju.

Okrivljeni su priznali zločin, a na sudsku odluku postoji pravo žalbe.

Iako se smrtne kazne izriču, pogubljenja su retka. Takođe, napadi na strance nisu česti u UAE gde živi i radi više stranaca nego državljana Emirata.

Video: Osuđenici na smrt u Americi mogu da biraju: Streljanje ili električna stolica

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA