≫ 

Najozloglašeniji britanski pedofil bi na slobodu. Opasan i u 94. godini: "On je jedan zao, zao čovek"

Bivši radnik zabavnog parka osuđen je na 16 godina zatvora 1989. jer je ubio Džejsona Svifta (14) * Napolju je bio kratko pre nego što je ponovo, 1999, završio iza rešetaka

  • 3
Sidney Cooke Sidni Kuk, Foto: Nepoznat

Britanski najozloglašeniji pedofil Sidni Kuk pokušaće sledeće nedelje da na saslušanju dobije uslovnu slobodu u svojoj 94. godini. Kuk služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog seksualnih napada na dečake, navodi Mirror.

Prethodno je devet puta bio odbijen. Očekuje se da će tvrditi da više nije opasnost za javnost zbog svojih godina i lošeg zdravlja. Odluka komisije biće poznata krajem ovog meseca.

- Samo zato što ima 94 godine ne znači da ne predstavlja opasnost. Bez obzira na godine može da predstavlja rizik - rekao je izvor.

Poslednji put kada je Kuk pušten 1998, to je izazvalo bes javnosti. Morao je da nosi elektronsku nanogvicu, a zbog njegove sigurnosti boravio je u policijskoj stanici.

Bivši radnik zabavnog parka osuđen je na 16 godina 1989. jer je ubio Džejsona Svifta (14). Napolju je bio kratko pre nego što je ponovo, 1999, završio iza rešetaka.

Kuk je jedan od članova takozvane "Prljave dvanaestorke" koja je povezivana sa serijom nerešenih zločina. Policija veruje da su umešani u 17 otmica i ubistava.

Penzionisani detektiv Dejvid Brajt rekao je 2017. godine da strahuje da su deca skrivena u grobovima širom zemlje zbog onoga što su počinili Kuk i ostali.

- On je jedan zao, zao čovek.

Kao osuđenik na doživotnu robiju, Kukova sloboda se razmatra svake dve godine. Na sledeće saslušanje moći će da izađe kada bude imao 96 godina.

Video: Imao je nož sa sobom: Manijak pokušao da kidnapuje 11-ogodišnju devojčicu dok je čekala autobus

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA