≫ 

Hrvat poginuo na stazi gde je čuveni Niki Lauda umalo stradao: "Nije mu bilo spasa"

Nesreća u kojoj je mladić stradao dogodila se na krivini neposredno pre deonice u kojoj je svetski prvak F1 Niki Lauda doživeo svoju stravičnu vatrenu nesreću na Velikoj nagradi Nemačke 1976. godine

  • 1
Nirburgring Foto: Pixabay

N. K. (34) iz Zagreba, stradao je u ponedeljak u nesreći koja se dogodila na stazi Nirburgring u terminu "turističkih" vožnji. U nesreći je povređeno sedam osoba, od kojih dve teže.

Kako prenosi Jutarnji, N. K. je bio veliki zaljubljenik u automobile i stalni gost Nirburgringa koji je stazu poznavao kao svoj džep.

Nesreća se dogodila na stazi gde građani mogu da plate 25 evra za vožnju vlastitim automobilima, a prema pisanju lokalnih nemačkih medija vozač je poginuo kada se Mazdom MX-5 zabio u kamion vučne službe. Od siline udarca Mazda se zapalila i počela da gori.

Policija još nije izašla s konkretnim informacijama o nesreći, ali prema izjavama svedoka koji se u tom trenutku našao u blizini, radi se o teškom propustu organizatora.

Naime, incident je započeo kada se vozač "Porsche-a 911 GT3" zaustavio na stazi zbog curenja tečnosti i po njega je odmah krenula šlep služba.

Međutim, pre nego što je "porsche" pomeren sa staze, dogodila se tragedija. Prema nezvaničnim informacijama, radnici vučne službe nisu propisno označili mesto gde su ukazivali pomoć vozaču "porsche"-a pa je na njih naletelo najmanje devet drugih automobila čiji su vozači izbegavali sudar i spasavali živu glavu.

- Bio sam šokiran kada sam ugledao narandžasti vučni kamion ispod kojeg je bio zabijen automobil - rekao je svedok i  dodao da je autoboil bio neprepoznatljiv.

- Bio je potpuno ispod kamiona. Nas nekoliko je pokušalo da pomogne aparatima za gašenje požara, ali vozaču "mazde" nije bilo spasa - kaže očevidac.

Iako nesreće, pa čak i smrtni slučajevi, na Nirburgringu nisu retke, ova vest je potresla region, jer je stradao mladić kojeg su mnogi voleli i poznavali.

Nesreća se dogodila na Ex-Mühleu, krivini neposredno pre deonice u kojoj je svetski prvak F1 Niki Lauda doživeo svoju stravičnu vatrenu nesreću na Velikoj nagradi Nemačke 1976. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joE

    7. oktobar 2021 | 19:17

    Mi zivimo u Srbiji i koga je briga za nekog lika iz Zagrba, dobro je da nije bio naslov Srbija zavijena u crno, porodici saucesce ali mislim da imate da pisete o necemu sto se desava u nasoj zemlji, ne u Beogradu nego u drugim gradovima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA