≫ 

Kurc namerava da ostane kancelar uprkos optužbama za korupciju: Za sad ima podršku svoje stranke

Austrijski mediji objavili su da tužilaštvo sumnja da je Ministarstvo finansija kupovalo reklame u jednom tabloidu u zamenu za izveštavanja i ulepšavanje istraživanja javnog mnjenja u korist kancelara Kurca i njegove partije

  • 0
Sebastijan Kurc Foto: Tanjug/AP

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc dobio je u četvrtak podršku svoje konzervativne Narodne stranke nakon što su on i nekoliko njegovih saradnika pod istragom zbog optužbi za korupciju.

Njemu su podršku pružili svi iz rukovodstva stranke, navodeći da će otići iz stranke ukoliko Kurc bude smenjen. Aktuelni kancelar su oglasio u međuvremenu negirajući optužbe rekavši da ne planira da se povuče.

Rukovodstvo koalicione stranke saopštilo je juče da su optužbe protiv Kurca loše za reputaciju stranke. Oni su se takođe zapitali da li ova istraga utiče na kancelarovu sposobnost da racionalno deluje.

Austrijski mediji objavili su da tužilaštvo sumnja da je Ministarstvo finansija kupovalo reklame u jednom tabloidu u zamenu za izveštavanja i ulepšavanje istraživanja javnog mnjenja u korist kancelara Kurca i njegove partije.

Sebastian Kurz, Sebastijan Kurc Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Kurz je u sredu uveče povodom ovih tvrdnji dao intervjuu za državnu televiziju ORF negirajući odgovornost za bilo kakvu radnju koja je uključivala objavljene ankete.

- Nema apsolutno nikakvih naznaka da sam upućivao oglase ili ankete naručene u Ministarstvu finansija - rekao je on.

On je u intervjuu zatim dodao da njegove tekstualne poruke ne sadrže uputstva ili bilo kakve zahteve, dok tužioci i dalje tvrde da iza organizacije svega stoji upravo on, prenosi Euro news.

- Ne mogu da razumem zašto ja uvek moram da budem kriv za sve loše što se desi. Hajde da dozvolimo da se prvo ispita da li su zaposleni u Ministarstvu finansija zaista krivi. Uz svu želju, ja ne mogu da poverujem u to - rekao je kancelar.

Na pitanje da li namerava da ostane na funkciji kancelara on je kratko odgovorio: "Da, naravno".

(Telegraf.rs)21

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA