≫ 

Nakon Kurcove ostavke, koalicija opstaje, vicekancelar najavio: "Nastavljamo rad u Vladi"

On je istakao da je OVP izabrala varijantu koju su predložili Zeleni

  • 0
Werner Kogler, Verner Kogler Foto: Tanjug/AP

Lider stranke Zelenih i vicekancelar Verner Kogler pozdravio je večeras ostavku Sebastijana Kurca na mesto kancelara i najavio da će njegova stranka nastaviti koaliciju sa Narodnom partijom Austrije (OVP).

- Odluka o ostavci je ispravna za dalji rad Vlade u korist zemlje. Imamo zajedničku odgovornost da garantujemo stabilnost - poručio je Kogler na vanrednoj pres konferenciji, prenosi tanjug.

On je istakao da je OVP izabrala varijantu koju su predložili Zeleni.

Kogler je do sada u više navrata zahtevao da se Kurc povuče sa mesta kancelara, jer smatra da zbog istrage koja se vodi protiv njega ne može da obavlja svoje zadatke.

- To znači, nastavljamo rad u Vladi, jer želimo da realizujemo sve što smo započeli, a tako i socijalno-ekološku poresku reformu - rekao je on.

Kogler je preneo da je o tome već razgovarao sa predsednikom Austrije Aleksanderom van der Belenom, Kurcom, kao i dosadašnjim ministrom spoljnih poslova Aleksanderom Šalenbergom, sa kojim će se sutra sastati, a koga je Kurc predložio za novog kancelara.

Opozicija, pre svega Socijaldemokratska partija Austrije (SPO), reagovala je sa negodovanjem zbog odluke Zelenih o nastavku koalicije sa narodnjacima.

Video: Zastala joj knedla u grlu, briznula u plač, pa pobegla: Tereza Mej podnela ostavku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA