≫ 

Putin o Svetskoj klimatskoj agendi: Ne treba da postane oruđe za ostvarivanje interesa nekih zemalja

Putin je precizirao da Rusija ima jedinstveno praktično iskustvo u dugoročnom razvoju nuklearnih tehnologija, ukljucujući i razvoj tzv. brzih reaktora koji će u budućnosti omogućiti prelazak na "zatvoreni ciklus goriva"

  • 0
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Svetska klimatska agenda ne bi trebalo da postane instrument za promociju ekonomskih i političkih interesa određenih zemalja, poručio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Klimatski plan ne bi trebalo da bude oruđe za unapredenje ekonomije i ostvarenje političkih interesa pojedinih zemalja. Svi zajedno moramo stvoriti zajednička, razumljiva, poštena, transparentna pravila za klimatsku agendu koja će funkcionisati na globalnom nivou - rekao je on.

Prema rečima predsednika Rusije, ova pravila "treba da budu zasnivana na stvarnoj brizi za klimu, uz razumevanje uloge i doprinosa svake zemlje kroz uzajamno priznate modele i praćenje emisije štetnih gasova koji generišu efekat staklene bašte", navodi se u izveštaju TASS.

Putin je precizirao da Rusija ima jedinstveno praktično iskustvo u dugoročnom razvoju nuklearnih tehnologija, ukljucujući i razvoj tzv. brzih reaktora koji će u budućnosti omogućiti prelazak na "zatvoreni ciklus goriva".

Video: Krajišnici iz Batajnice otpevali rođendansku pesmu Vladimiru Putinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA