≫ 

Eksplozije i pucnji odjekuju u Bejrutu: Najmanje šestoro mrtvih

* Ubijeno najmanje šestoro ljudi * Pucnjava se dogodila u blizini mesta gde se održavao protest protiv glavnog sudije u istrazi o prošlogodišnjoj eksploziji u luci u Bejrutu * Vojska izašla na ulice

  • 0

Najmanje šest osoba je ubijeno, a deset ranjeno u pucnjavi u Bejrutu, u blizini mesta gde se održavao protest protiv glavnog sudije u istrazi o prošlogodišnjoj eksploziji u luci u Bejrut.

Kako prenose svetski mediji, gradom odjekuju i eksplozije.

Ministar policija potvrdio je da su ubijeni demonstranti i da su im napadači pucali u glavu.

Hezbolah tvrdi da su za napad odgovorni pripadnici hrišćanske partije "Libanske snage".

Odmah nakon što su odjeknuli prvi rafali, vojska je sa oklopnim vozilima izašla na ulice. U saopštenju koje su izdali stoji da će vojnici otvoriti vatru na svakog naoružanog čoveka kojeg budu zatekli. Vojska je apelovala na stanovništvo da se povuče sa ulica.

Evropska unija izrazila je zabrinutost zbog najnovijih događanja u Bejrutu.

Podsetimo, libanski sud je ranije odbacio tužbu protiv glavnog istražitelja u istrazi o eksploziji u Bejrutu u avgustu prošle godine, u kojoj je stradalo više od 200 ljudi, i dozvolio mu da nastavi svoj rad, pokazuju sudski dokumenti.


Istraga o eksploziji privremeno je obustavljena ove nedelje nakon što su žalbu podneli bivši miistar finansija ALi Hasan Kalil i bivši ministar za javne radove Gazi Zeitar. Glavni Sudija Tarek Bitar izdao je nalog za hapšenje Kalila.

Video: Sav užas eksplozije u Bejrutu: Luka je razorena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA