Tinejdžer dobio pristup ženskom toaletu, pa silovao devojčicu: Porodica tuži školu za zataškavanje

Prema rečima Skota Smita, oca devojčice, počinilac je dobio pristup ženskom toaletu zato što se izjašnjava kao pripadnik LGBTQ populacije

  • 0
školski toalet ilustracija Foto: Unsplash/ Ilustracija

Porodica iz okruga Laudon, u Virdžiniji, tuži državne škole zbog "zanemarivanja" navodnog silovanja devojčice od strane LGBTQ predatora, u školskom toaletu.

Navodno se napad dogodio u srednjoj školi u Ašbernu, 28. maja, a policija je 8. juna uhapsila 14-ogodišnjeg učenika, prenosi RT.

Prema rečima Skota Smita, oca devojčice, počinilac je dobio pristup ženskom toaletu zato što se izjašnjava kao pripadnik LGBTQ populacije.

Prestupnik bi mogao da napadne ponovo

On misli da škola zataškava napad iz političkih razloga i da bi zbog toga navodni prestupnik mogao da napadne još nekoga.

- Ovako nešto ne bi trebalo da se dogodi ni jednoj devojčici koja pohađa državnu školu, ali zbog nemara se dogodilo našoj, kao i još jednoj devojčici u drugoj školi u okrugu, od strane istog počinioca - rekla je porodica Smit, najavljujući tužbu protiv uprave škole.

Policija je potvrdila vezu između navodnih napada, kao i da je osumnjičeni počinilac isti u oba slučaja.

Tinejdžer koji je nedavno napunio 15 godina, nosio je narukvicu za praćenje, zato što su se čekali rezultati DNK analize žrtve i tako je ustanovljeno da je bio i u drugoj školi, 6. oktobra, kada se dogodio drugi incident.

Tinejdžer je trenutno u popravnom domu

On je osuđen po dve tačke optužnice zbog seksualnog zlostavljanja. Prvi napad se dogodio 28. maja, a drugi nekoliko meseci kasnije 6. oktobra.

Tinejdžer trenutno služi kaznu u popravnom domu.

Iz policije navode da škole nisu bile upoznate sa detaljima sve dok se oni nisu pojavili u medijima. Identiteti žrtava nisu saopšteni, zato što su u pitanju maloletna lica.

Ovo nije jedini slučaj koji je "zataškan"

Smit je uhapšen nakon što su ispred škole počeli proteste i dobio je deset dana zatvora za remećenje javnog reda i mira.

Državne škole u okrugu Laudom, u Virdžiniji, navodno su poznate po zataškavanjima ovakvih prestupa.

Slučaj koji se navodno dogodio 28. maja, nije predstavljen kao seksualni prestup, kada su tri učenika držala mlađeg saigrača iz fudbalskog tima i "ubacila nepoznate predmete u žrtvu".

Video: Snimak sa lica mesta: Tinejdžeri pucali u školi, među žrtvama najmanje osmoro dece i učitelj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA