≫ 

Stoltenberg komentarisao odnose sa Moskvom: Ovako nije bilo od Hladnog rata

Rusija je u ponedeljak saopštila da obustavlja aktivnosti svoje diplomatske misije u NATO nakon proterivanja osam ruskih zvaničnika koje je Alijansa okarakterisala kao "neprijavljene ruske obaveštajce"

  • 5
Jens Stoltenberg Foto: Tanjug/AP

Odnosi NATO i Rusije na niskom su nivou, situacija je najteža od kraja hladnog rata, ali treba ostaviti prostor za razgovore, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

On je uoči sastanka ministara odbrane država clanica Alijanse u Briselu naglasio da je, uprkos teškoćama, važno zadržati komunikacione kanale sa Rusijom.

- Čvrsto verujemo da je, kada su stvari teške, kada smo suoceni s izazovima u našim odnosima kao što smo sada, čak još važnije razgovarati i NATO će nastaviti da se zauzima za konstruktivan ili smislen dijalog s Rusijom - rekao je Stoltenberg, prenosi Hina.

Rusija je u ponedeljak saopštila da obustavlja aktivnosti svoje diplomatske misije u NATO nakon proterivanja osam ruskih zvaničnika koje je Alijansa okarakterisala kao "neprijavljene ruske obaveštajce" i najavila da će zatvoriti misiju zapadnog vojnog saveza u Moskvi.

Ministri odbrane država članica NATO okupili su se danas na dvodnevnom sastanku u Briselu, što je prvi sastank uživo od februara 2020. godine zbog pandemije korona virusa.

Ministri će razgovarati o buducihm naporima u borbi protiv terorizma nakon povlačenja iz Avganistana i osnaživanja savezničkog odvraćanja i odbrane.

Video: Unezverenim Bugarima naredili sit down: Ovako izgleda kada vam NATO taktički tim upadne na posao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan

    21. oktobar 2021 | 15:54

    Hvala bogu da su se Rusi opametili.

  • Gekke Joopi

    21. oktobar 2021 | 17:13

    Nikakvi razgovori ne dolaze u obzir sa tom teroristickom organizacijom.

  • nikolas

    21. oktobar 2021 | 17:33

    MALIGNI UTICAJ NATO ALIJANSE SIROM SVETA NAS PRIBLIZAVA NUKLEARNOM RATU I ARMAGEDONU !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA