Jako nevreme pogodilo Nemačku: 50.000 domova ostalo bez struje, ima teško povređenih

U Drezdenu, Frankfurtu i Vurzburgu vetar je dostigao jačinu od čak 166 kilometara na čas

  • 3
Nemačka oluja

Foto: Tanjug/AP

Oluja Ignjat pogodila je danas delove Nemačke. Železnički saobraćaj je u potpunom kolapsu, a više od 50.000 domova ostalo je bez struje, a najmanje dve osobe su teško povređene.

Jedan od povređenih je 59- godišnji muškarac na čiji automobil u pokretu je palo drvo. Njega su iz smrskanog automobila spasili vatrogasci i on je sa ozbiljnim povredama prevezen u bolnicu, piše Bild.

Železnički saobraćaj u najmnogoljudnijoj pokrajni Severnoj Rajni Vestfaliji, prekinut je u potpunosti, a to je dovelo do mnogih zastoja širom zemlje. Saobraćaj je prekinut i između Kelna, Amsterdama i Brisela.

Oboreno drveće i grane koje su padale oštetile su dalekovode prouzrukujući nestanak struje. Oko 50.000 domova je bez struje, saopštio je popodne portparol centralne nemačke kompanije za elektroenergetsku mrežu.

U Drezdenu, Frankfurtu i Vurzburgu vetar je dostigao jačinu od čak 166 kilometara na čas.

U Berlinu je vatrogasna služba proglasila vanredno stanje i najavila da će primati pozive i izlaziti na teren samo u situacijama kada su ugroženi ljudski životi. Raščišćavanje ulica i osobađanje automobila na koje je palo drveće biće ostavljeni za kasnije.

Još juče su svi javni parkovi u Berlinu najavili da će danas zbog oluje biti zatvoreni. Uprava Parkova je upozorila na moguće masovno rušenje stabala jer je korenje oslabljeno zbog višegodišnjih suša.

Meteorološka služba je za Berlin i okolni Brandenburg najavila da će duvati orkanski vetar sa naletima do 100 kilometara na čas.

Podsetimo, u katastrofalnim poplavama koje su u julu pogodile Nemačku nastradalo je najmanje 170 ljudi i pričinjena je velika materijalna šteta.

Video: Nezapamćene poplave u Nemačkoj nose kuće i stabla, automobili se naziru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tuga za Kg

    21. oktobar 2021 | 16:40

    I to bas na danasnji dan, kad su nemci streljali djake u Kragujevcu. Slucajno ili ne..

  • Тодорић

    21. oktobar 2021 | 17:30

    Где баш Игњат?Дува србенда

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA